TEOG soruları nasıl olacak? TEOG ne zaman yapılacak? Sınav kolay mı zor mu olacak?

TEOG soruları TEOG sınavlarına birkaç gün kala öğrencilerin en çok merak ettiği konu. 27 28 Nisan tarihlerinde yapılacak 2. dönem TEOG sınavlarında çıkacak sorular binlerce öğrencinin fen lisesi ve anadolu lisesi yolunda kaderini belirleyecek. Hem karne notuna hem de yerleştirme puanına etki edecek TEOG soruları nasıl olacak? Birinci dönem TEOG soruları gibi ikinci dönem TEOG soruları zor mu olacak? Adaylar TEOG sınavlarına sayılı günler kala nasıl bir çalışma yapabilir? TEOG saat kaçta ?

TEOG soruları nasıl olacak? TEOG ne zaman yapılacak? Sınav kolay mı zor mu olacak?
24 Nisan 2016 Pazar 22:50

MEB tarafından yapılan TEOG sınavları ( Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) yüz binlerce öğrencinin iyi bir lisede okuma hayalinin ilk basamağını oluşturuyor. Öğrencilerin bu hayale kavuşmalarında 6 ve 7. sınıf ders notları, 8. sınıf  yazılı notları ile 8. sınıfın birinci dönem ve ikinci döneminde girdiği TEOG puanlarının belirli yüzdeleri hesaplanarak oluşturulan TEOG yerleştirme puanı etkili oluyor. Peki 2015 2016 eğitim öğretim yılı 2. dönem TEOG sınav soruları zor mu olacak?Birinci dönem TEOG sınavlarında son yılların en zor TEOG sınavı yorumunu yapan eğitim uzmanları 2. dönem TEOG sınavları için nasıl bir yorum yapıyor? Sınavlar zor mu olacak yoksa kolay mı? 

TEOG NASIL OLACAK?

Birinci dönem yapılan TEOG sınavlarında sorulan soruların zor olduğunu belirten uzman öğretmenler bu dönem yapılacak TEOG sorularının da zor olacağı kanaatinde birleşiyor. En azından geçen seneki sınavlar kadar kolay olmayacağını söyleyen adaylar 2. dönem sınavının da 1. dönem sınavlarına benzeyeceğini iddia ediyor. Bu sebeple öğrencilerin her zamankinden daha motive bir şekilde bu sınavlara girmesini öneren uzmanlar, zor sınavın çalışan öğrenci için daha iyi olduğunu, sınavın seçiciliği arttıkça çalışan öğrencilerin daha iyi pualar aldığını belirtiyor. 

TEOG'DA NASIL BİR STRATEJİ İZLEMEK LAZIM?

Uzmanlar sınava 3 gün kala öğrencilerin artık konu çalışmamasını, daha çok tekrar yapmasını öneriyor. Hatta bol bol TEOG denemeleri çözerek yanlışının çıktığı konuları tekrar etmelerinin önemli olduğunu vurgulayan uzman öğretmenler sınava çok az bir zaman kala aşırı derecede ders çalışmanın kafayı karıştıracağını ifade ediyor. Yoğun bir ders çalışma temposu yerine, önemli kilit konuları kısa kısa tekrar etmenin, bol bol egzersiz yapmanın, nefes egzersizleri ile beyni dinlendirmenin faydalı olacağını söyleyen uzmanlar, öğrencilerin öğretmenlerinden aldığı tüyolar üzerine daha çok gitmeleri gerektiğini belirtiyor.

Özellikle 1. dönem TEOG sınavlarında ve TEOG mazeret sınavında çıkan soruları deneme şeklinde çözmelerini, hatta mümkünse 2014-2015 eğitim öğretim yılı birinci ve ikinci dönem TEOG sınavları, TEOG mazeret sınavlarında çıkan soruları da çözmelerini öneren uzmanlar, böylece çeşitli yayınlarla MEB soru tipinden uzaklaşan öğrencinin tekrar MEB soru tipine odaklanabileceğini belirtiyor. 

TEOG'DA HANGİ DERSLER DAHA ÖNEMLİ?

TEOG'da altı farklı dersten soru çıkıyor. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve İnkılap tarihi olmak üzere her dersten öğrencilere 20'şer soru soruluyor. Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınavları 1. gün, diğer sınavlar da 2. gün uygulanıyor. 

teog ders ağırlıkları

1 milyon 200 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınavlarında Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji derslerinin ağırlık katsayısı 4 iken diğer derslerin ağırlık katsayısı 2. Yani Türkçe, matematik ve Fen bilgisi derslerinden yapılan 1 yanlış diğer derslerden yapılan 2 yanlışa bedel oluyor. Bu sebeple öğrencilerin özellikle bu derslerde hata yapmamaya daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

İŞTE TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

1. DÖNEM TEOG İLE 2. DÖNEM TEOG EŞİT AĞIRLIKTA

Birçok öğrencinin ve velinin TEOG konusunda tam anlamıyla bilgili olmadığını söyleyen Uzman Eğitimci Hasan Kara, birinci dönem TEOG sınavı ile ikinci dönem TEOG sınavının eşit ağırlıkta olduğunu belirtiyor. Haliyle bu sınavın da birinci dönem sınavı kadar ciddiye alınması gerektiğini, birinci dönem sınavından düşük alan öğrenci için tam bir toparlama sınavı olduğunu, yüksek alan öğrencinin de başarısını pekiştirme sınavı olduğunu dile getiriyor.  

TEOG sınav puanlarının diğer yazılılara göre yerleştirme puanına daha fazla etki ettiğini dile getiren Kara, öğrencilerin bu sınavı ciddiye almaları gerektiğini belirtiyor. 

TEOG SINAVLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILACAK?

2. dönem TEOG sınavları 27 28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılacak. İlk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü dersleri ile saat 09.00'da başlayacak. İkinci gün ise diğer derslerin sınavları yapılacak.

teog sınav takvimi

TEOG PUANLARI NASIL HESAPLANIR?

TEOG puanları hesaplanırken 6, 7 ve 8. sınıf ders notlarının yüzde 30'u, TEOG sınavlarının da yüzde 70'i alınır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gulbahar - 8 yıl önce
Ama yaaaaa zor olmasin bizizm sansimiza bu sene zor olur
Avatar
Teogggg - 8 yıl önce
Teog her ne kadar zor olsa da siz korkmayın çünkü siz çok çalıştıysanız karşılığını az çalışana gœre daha fazla alırsınız ki bu sizin için faydalı bir adımdır. Ben zor olsun diyorum ama ilk teog gibi demiyorum tabiki. Normal düzeyde olsun adını ZOR koysunlar. Herkese başarılar dilerim.
Avatar
teog mağduru - 8 yıl önce
off yine mi zor olacakmış ya
Avatar
Teog's kid - 8 yıl önce
Zor olmicak arkdslar bnlar sdece bir görüş
Avatar
Teog delisi - 7 yıl önce
Başa gelen çekilir yapacak birşey yok
Avatar
isimsiz - 8 yıl önce
Arkadaşlar ben size dua edeceğim siz de bana dua edin korkmayın iyi çalışan ve emek harcayan her zaman kazanır sınav ne kadar zor olsa ... inşAllah iyi geçer
Avatar
Aylin - 7 yıl önce
Yada lütfen zor olmasın
Avatar
Teogg - 7 yıl önce
Zor mu ilıcak Arkadaşlar?