TEOG sonuçları belli oldu- Yerleştirmeler ne zaman yapılacak?

TEOG sonuçları 17:30'dan itibaren MEB'nin internet sitesinden yayınlandı. Peki Teog yerleştirmeleri ne zaman yapılacak? Okullar ne zaman açılacak?Peki Boş Kalan Kontejanlar İçin İşlemler Ne Zaman Yapılacak? Teog yerleştirme takvimi ile ilgili detaylar haberimizde.

TEOG sonuçları belli oldu- Yerleştirmeler ne zaman yapılacak?
11 Ağustos 2016 Perşembe 18:05

Milli Eğitim Bakanlığı'nca,Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçları açıklandı.Sonuçlar ''www.meb.gov.tr'' adresinden öğrenilebilinecek. Öncesinde 12 Ağustos cuma günü olarak belirlenen yerleştirme sonuçlarının beklenenden bir gün evel gerçekleştirilmesi öğrenciler arasında şaşkınlığa neden oldu.

Öğrenciler, www.meb.gov.tr, oges.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr adreslerinden, T.C. kimlik numarası ve okul numaralarıyla sonuçlarını öğrenebilecek.
Tercih yapmasına rağmen 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül’e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.

Kayıtlar Nasıl Yapılacak?

Bir okula yerleşen öğrencilerin okula giderek kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak, kayıt işlemleri otomatik olarak gerçekleşecek. Bir okula yerleştiğiniz anda kaydınız da yapılmış olacak. Açıköğretim kurumlarına yerleştirilen öğrenciler ise 16 Eylül günü mesai saati bitimine kadar Açık Ortaöğretim Kurumları İrtibat Büroları’na müracaat ederek okul türünü seçip kesin kaydını yaptıracak.

Peki Boş Kalan Kontejanlar İçin İşlemler Ne Zaman Yapılacak?

15 Ağustos:           Boş kontenjan ilanı
15-19 Ağustos:      1. Nakil Dönemi
19 Ağustos:            1. Nakil Sonuçları
22-26 Ağustos:       2. Nakil Dönemi
26 Ağustos:            2. Nakil sonuçları
29 Ağustos-2 Eylül:   3. Nakil Dönemi
2 Eylül:                      3. Nakil sonuçları

Okullar ise 19 Eylül tarihinden itibaren eğitim öğretim yılına başlayacak.


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.