TEOG Matematik sayı doğrusu sorusunun cevabı ne?

23 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşen TEOG Matematik sınavında sorulan sayı doğrusu sorusunun cevabı merak ediliyor. Peki TEOG matematik sayı doğrusu sorusunun cevabı ne? İşte detaylar.

TEOG Matematik sayı doğrusu sorusunun cevabı ne?
23 Kasım 2016 Çarşamba 15:45

23 Kasım 2016 tarihinde yapılan ve yüzbinlerce öğrencinin girdiği TEOG Matematik sınavı sona erdi. Sınava giren öğrenciler, Matematik sınavında sorulan sayı doğrusu sorusunun cevabını merak ediyor. Peki Teog sayı doğrusu sorusunun cevabı nedir? Detaylar haberimizde. 


TEOG Matematik Sayı Doğrusu sorusu nasıldı?

Şekildeki sayı doğrusunda L noktasına karşılık gelen sayı 9 olduğu belirtiliyor. K-L arasındaki uzaklık kök 27 olduğuna göre K noktasına karşılık gelen sayı hangi iki sayı arasındadır?


K ile L arasındaki uzaklığı kök 27 olarak verildiği bilgi veriliyor. K noktasındaki sayı aralığını bulmak için aşağıdaki L noktası 9'dan, kök 27 yani 3 kök 3'ü çıkarırız. Bu yaklaşık 3.80 gibi bir sayıya tekabül eder. Kök 3'ün değeri yaklaşık 1.7 olarak hesaplanır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Serap - 7 yıl önce
Kök 27 sorusu müfredat dışı iptal edilsin
Avatar
ysusf yiğit - 7 yıl önce
bu soru iptal edilmeli kazanım dışıdır bu soru meb e çağrı yapıyorum.Arkadaşlar gelecek hafta itirazlar başlıyor.10 TL KARŞILIĞINDA LÜTFEN İTİRAZ EDİN.
Avatar
biröğrenci - 7 yıl önce
karekökte toplama çıkarmayı bu sene görmedik
Avatar
Burak Emre - 7 yıl önce
Sayı dogrulu soru 2.teog mufredatinda var. Karakoklerde toplama ve çıkarma görmedik. Sınavda en az 20 dakikası bu soruya harcadım. Kesinlikle iptal edilmeli
Avatar
Emirhan - 7 yıl önce
Ben 421 nolu òğrenciyim bu soru müfredat dışıdır iptali lazîmdır buradan meb e duyurulur
Avatar
Teogçu - 7 yıl önce
Arkadaşlar 20₺ bişey itiraz edelim 4 puan az değil hayatımızı değiştirir belki de ve itiraz gerekçesi de şudur " kazanımlarda karekökü sayıları sayı doğrusunda gösterme kazanımlarda yok ve toplama-çıkarma konusu da 1. Teog sonrası" 20₺ birşey lütfen ya
Avatar
Arif - 7 yıl önce
Arkadaşlar yalvarmamıza gerek yok. MEB'in görevlendirmediği konudan soru çıkmıştır. Eğer bu soru iptal olmazsa herkesin itirazı kabul edilecek ve neticede soru iptal edilecektir. Pek tabii soruyu farklı yollardan yapıp sonucu doğru bulanlar da olmuştur. Fakat çözüm süresince çıkarma (-) işlemine ihtiyaç duyulmuştur.
Misafir Avatar
haklı adam - 7 yıl önce @Arif
Arif haklı çıkarmaya gereksinim duyuldu soru kazanım dışı...
Avatar
Fikriye - 7 yıl önce
Sevgili gencler heyecanınızı anlıyorum,haklısınız da.fakat soru köklü sayıkalarda toplama cıkarma yapmadan da çözülebılyr.her ne kadar burada çözüm o şekılde olsa da kök 27 ninkök 25 ten buyuk yanı 5 trn buyuk 6 dan küçük oldugunu kabuk edıp soruyu rahatlıkla çözebilirsiniz.hepınıze basarılar.unutmayın ki sizler bizim için sınavdan daha degerlısınız.sevgılerımle
Misafir Avatar
bilge - 7 yıl önce @Fikriye
çıkarma işlemli olsun. köklü soru sor. yok şöyle düşünsen çok kolay soruydu. sayın hocam bal gibi de 2. teog sorusu olabilirdi. 119 doğru 1 bu soru yanlışsa ve de çoğunlukta çalışkan öğrenciler takılmışsa böyleyken atıp da tutturanlara ne demeli nerede adalet.