Teog tarih selanik sorusu iptal edildi mi?

MEB, TEOG sınavında 2 soruyu iptal etti. Yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği haber MEB tarafından geldi. Peki teog hangi sorular iptal edildi. Öğrencilerin çok itiraz ettiği T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavında sorulan sosyal-kültürel sorusu iptal edildi mi? 2016 Teog Tarih sınavında sorulan Selanik sorusu iptal edilecek mi? Detaylar haberimizde.

Teog tarih selanik sorusu iptal edildi mi?
23 Haziran 2016 Perşembe 21:30

MEB Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçiş Sınavı'nda (TEOG) 2 soruyu iptal etti. Yüzbinlerce öğrencinin girdiği TEOG sınavlarının sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Tercihler başlamadan önce öğrenciler hangi soruların iptal edileceğini merak ediyordu. MEB TEOG sınavında 2 soruyu iptal ettiğini açıkladı. Peki 2016 TEOG 2. Dönem sınavında hangi sorular iptal edildi? TEOG Tarih Selanik sorusu iptal edildi mi? TEOG 2. Döenm Sosyal-Kültürel sorusu ile ilgili detaylar haberimizde

MEB TEOG sınavında 2 soruyu iptal etti. 

MEB TEOG sınavında 2 soruyu iptal etti. Konu ile ilgili ise şu açıklamayı yaptı. "25-26 Kasım 2015 tarihinde yapılan 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan ortak sınavlara ilişkin Türkçe dersi 'A' kitapçığı 8'inci soru ile TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi 'A' kitapçığı 4'üncü soru, yargı kararı gereği tüm öğrenciler için 'doğru' kabul edilerek değerlendirilecektir. YEP sonuçları 29 Haziran 2016 tarihinde 'http://www.e-okul.meb.gov.tr' internet adresinden yayımlanacaktır."

TEOG Türkçe Sınavında iptal edilen soru



Teog İnkılap Tarihi Sınavında iptal edilen soru




Peki TEOG selanik sorusu iptal olacak mı?

Peki Milli Eğitim Bakanlığı TEOG T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük sınavında sorulan bu soruyu iptal edecek mi? Konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken, yüzbinlerce öğrencinin gözü kulağı MEB'den gelecek açıklamaya kitlendi. 

Milli Eğitim Bakanlığı'na yapılan bazı itirazlara MEB, yazılı bir şekilde cevap vermişti. Yapılan açıklamada sorulan soruda herhangi bir yanlışlık olmadığı ve sorunun 8 inci sınıf öğrencilerinin rahatça yanıtlayabileceği bir düzeyde olduğu belirmişti.  Söz konusu sorunun bilgileri T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabının 18. ve 19. sayfalarında yer alan Mustafa Kemal Atatürk ve Selanik konusunda işlendiği söylenmiştir. 

MEB 2 soruyu iptal etti ancak Selanik sorusu ile ilgili herhangi bir iptal kararı olmadı. Binlerce öğrenci ve veli sorunun iptal olmasını beklerken, MEB'den bununla ilgili herhangi bir adım atılmadı.

Selanik Sosyal - Kültürel Özellik Sorusuna MEB'den CEVAP haberine gitmek için TIKLAYINIZ

TEOG İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük sınavında sorulan ve itirazlara yol açan Sosyal-Kültürel Özellik sorusu şu şekilde;





TEOG 2. Dönem Sınavları'nda hatalı soru var mı? Hatalı Soru olduğunu düşünüyorsanız TEOG'da hatalı soru var mı? haberine giderek Yorum yazabilirsiniz. 

Habere gitmek için TIKLAYINIZ

Teog sorularına nasıl itiraz edilir?

Teog ile ilgili tüm gelişmelere daha hızlı ulaşmak için Kamu Saati'nin Twitter ve Facebook sayfasını begenebilirsiniz.

Facebook sayfası için tıklayınız

Twitter sayfası için tıklayınız.
 


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mühendis - 8 yıl önce
fikir akımları ve basın yayın hayatına sosyal diyenler nasıl soru iptali isterler ? soru ve cevabı doğrudur, iptal saçmalık olur.
Misafir Avatar
emir - 8 yıl önce @mühendis
basın yayın hayatına kültürel mi diosun yuh ya
Avatar
sanane - 8 yıl önce
Hatalı o soru iptal edilmesi gerekiyor
Avatar
Fen liselim - 8 yıl önce
İnkılap sorusu iptal edilmeli veya cevap C şıkkı olarak değiştirilmeli.
Avatar
teog - 8 yıl önce
inkılap sorusu iptal edimeli soru yanlış değil inkilap kitaplarında o bilgi yok
Avatar
Kod adı: teogmen - 8 yıl önce
Soruda hata olmayabilir.Cevabın B şıkkı olmasında da hata olmayabilir. Hata şu ki çok uluslu yapının bize kültürel olarak öğretilmesi. Ayrıca inkılap tarihi kitaplarımızda, meb tarafından onaylı kaynaklarda da kültürel olarak geçiyor. Hem önceki senelerde hazırlanan teog veya sbsde de kültürel olarak kabul edilip bizimkinde niye sosyal sınıfına giriyor? Sorunun iptal edilmesinden zarar geleceğini sanmıyorum.
Avatar
han - 8 yıl önce
Meb soru hazırlamayı beceremiyor..her sınavda mutlaka bir problem çıkıyor. ..Bu yaştaki çocuğa yorum sorusu sorulur mu hiç. ..MEB kitabında kaç taneyorum ssorusu var. ..Kitapta konular bile yüzeysel geçiliyor
Avatar
teogs - 8 yıl önce
iptal olmalı ya bu gece teog kulturele aldılar ne sacma bi sey yaa!
Avatar
emine - 8 yıl önce
Atatürk Selanik'te İken gazete gibi basın yayın yoktu. gazete vb. yi M anasırda okumaya başlamıştı.Ayrıca meb kitabını gerekçe gösterip iptal olmasın gibi saçma bir şey söylüyorlar . kitabın 18 . sayfasında aynen kültürel özellik, farklı miiletlerin kültürel etkileşimi olarak gösterilmiş.
Misafir Avatar
xd - 8 yıl önce @emine
ağlamayın lan 2002 p*çler