Teog Fen ve Teknoloji soruları ve cevapları 28 Nisan 2016 Teog Fen Bilgisi soru ve cevap anahtarı

Teog ikinci dönem sınavlarının ikinci oturumu bugün yapıldı. İkinci oturumda öğrenciler Fen Bilgisi, İngilizce ve İnkılap tarihi sınavları için ter döktü. Peki Teog Fen ve Teknoloji soruları ve cevapları yayınlandı mı? TEOG'dan en kritik sınavlardan biri olan Teog Fen Bilgisi sınav soru ve cevap anahtarı haberimizde. Milyonlarca adayın merakla beklediği Eba.gov.tr Teog Fen ve Teknoloji soruları bu sayfada.

Teog Fen ve Teknoloji soruları ve cevapları 28 Nisan 2016 Teog Fen Bilgisi soru ve cevap anahtarı
28 Nisan 2016 Perşembe 08:05

Öğrenciler için TEOG'da en kritik derslerden biri sayılan Fen ve Teknoloji dersinin ağırlık katsayısı diğer derslerin iki katı. Peki ağırlık katsayısı fazla olan bu dersin 28 Nisan 2016 ikinci dönem Teog Fen ve Teknoloji sınav soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? MEB'in EBA.gov.tr üzerinden 28 Nisan 2016 Perşembe günü 13.00 'da yayımlayacağını duyurduğu Teog fen soruları sınava giren öğrenciler tarafından paylaşılıyor. Kamu Saati olarak sosyal medyada ve yorumlarda öğrencilerin paylaştığı soruları bu sayfada sizlere duyuracağız. 

Binlerce öğrencinin orta öğretim hayatında iyi bir eğitim almak amacıyla katıldığı TEOG fen ve teknoloji sınavı soruları ile diğer derslerin sınavları öğrencilerin geleceğini belirleyen en önemli sınavlardan bir tanesidir. Öğretmenler "İyi bir üniversitenin kapısı iyi bir liseden geçer." sözüyle aslında TEOG'un önemini kısaca özetlemişlerdir. Öğrenciler de bu anlayışta olduğu için TEOG sınavlarını oldukça ciddiye alıp bu sınavdan yüksek bir not almanın telaşına düşmüşlerdir. 

2. DÖNEM TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI ZOR MUYDU? 

Türkiye'de en zor derslerden biri sayılan Fen ve Teknoloji dersi TEOG'da da öğrencileri genel olarak zorluyor. Teog Fen ve Teknoloji soruları genelde sınava katılan öğrenciler tarafından ilk dönem daha rahat çözülür. Çünkü ilk dönem TEOG soruları daha çok biyoloji konularından yani sözel konulardan oluşmaktadır. Ancak TEOG 2. dönem Fen ve teknoloji soruları daha çok fizik dersi ağırlıklı olduğu için öğrencilerin doğru sayılarında ilk döneme göre bir düşüş gerçekleşmektedir. 

Biz Kamu Saati olarak bu dönem TEOG Fen Bilgisi sorularının da zor olacağını düşünüyoruz. Ancak sınav bitiminde öğrencilerin yorumlarıyla her şey daha da netlik kazanacaktır. 

TEOG'a katılan öğrenciler için TEOG'un en güzel taraflarından bir tanesi sınavda yanlışların doğruyu götürmemesi, her sorunun 5 puan üzerinden değerlendirilmesidir. Sınav bitiminde öğrenciler gerek Teog fen ve teknoloji sınav soruları ve cevap anahtarına bakarak gerekse de diğer derslerin soru ve cevaplarına bakarak doğru sayılarını 5 ile çarparak o dersten alacağı notları görebilmektedir. 

TEOG fen ve teknoloji soruları yayınlandığı an tarafınıza ücretsiz bildirim göndermek isterseniz Kamu Saati'nin android uygulamasını hemen indirin. İndirmek için tıklayın.

TEOG PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG iNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG YABANCI DİL SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG FEN ve TEKNOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG 2. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ SORULARININ CEVAPLARI VE ÇÖZÜMLERİ  İÇİN TIKLAYINIZ


TEOG FEN VE TEKNOLOJİ SORULARI VE CEVAPLARI ( 28 NİSAN 2016 ) 

Henüz Teog Fen ve Teknoloji soruları yayımlanmadı. MEB'in duyurusuna göre sonuçlar 13.00'da eba.gov.tr üzerinden yayımlanacak. Ancak sorular daha önce elimize ulaşırsa burada yayımlayacağız. Yayımlandığı an bu sayfaya eklenecektir. 

1. DÖNEM TEOG FEN BİLGİSİ SORULARI HANGİ KONULARDAN GELMİŞTİ

1. dönem Fen Bilgisi sınavında sorular Hücre Bölünmesi ve Kalıtım ( Mitoz, Mayoz Kalıtım, DNA, Adaptasyon, Kuvvet ve Hareket, Kaldırma Kuvveti) konularından gelmişti. Yani biyoloji dersi ağırlıklı konulardan soru gelmişti. 

TEOG 2. DÖNEM FEN VE TEKNOLOJİ KONULARI

Cisimlerin Yüzmesi
Basınç
Maddenin Yapısı ve Özellikleri

Elementlerin Sınıflandırılması
Kimyasal Bağlar
Tepkimeler
Asitler ve Bazlar
Ses

Ses Dalgaları
Sesin Özellikleri
Fen ve Müzik
Maddenin Halleri ve Isı

Isı ve Sıcaklık
Öz Isı ve Enerji Dönüşümleri
Isı Alışverişi ve Maddenin Halleri
Isınma ve Soğuma Eğrileri

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
biri - 8 yıl önce
ev tarla bahçe sorusu iptal olmalı
Misafir Avatar
fidan - 8 yıl önce @biri
bencede
Misafir Avatar
teogcu - 8 yıl önce @biri
o soru kesinlikle doğru çünkü sıvı basıncında işlenmiş bir konuydu. Bahçe su deposundan yüksekte olduğu için oraya ek düzenek gerekirdi.
Avatar
Tarla sorusu iptal olmalı - 8 yıl önce
Tarla sorusu iptal olmalı çok saçma
Avatar
Murtaza ULUBAY - 8 yıl önce
Çalışana kolay çalışmayana da . Zor olan az çalışanlara
Avatar
Kubra - 8 yıl önce
bence fendekesinlikle. şiddet sorusunun ve yükseklik. sorusunun iki cevabı vardır
Misafir Avatar
HAMZA_40 - 8 yıl önce @Kubra
cevap ne ki
Avatar
hasan - 8 yıl önce
Fen bilimlerinde gürültü sorusu hatalı. Gürültü sadece şiddete bağlanamaz. Gürültü düzensiz frekanslı sesler olarak tanımlanır. Yani 60 dB in altında da rahatlıkla gürültü yapılabilir. Saygılarımla...
Avatar
asssddaas - 8 yıl önce
Bencede Fende o tarla sorusu iptal olsun yaaa lütfen ben bu kadar zor beklemiyordum teog u o yüzden en azından belli başlı soruları iptal edin
Avatar
tarla - 8 yıl önce
Fendeki tarla sorusu iptal edilmeli
Avatar
İrfan - 8 yıl önce
Sınav yeni bitti nereden bilecek