TEOG'a itiraz yağmuru devam ediyor

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınavlarda çıkan sorulara yönelik öğrencilerin ve eğitimcilerin itirazları gelmeye devam ediyor.

TEOG'a itiraz yağmuru devam ediyor
29 Kasım 2016 Salı 14:50

23-24 Kasım tarihlerinde gerçekleştirile TEOG 1. Dönem merkezi ortak sınavına itiraz yağmuru devam ediyor. Veliler ve öğrencilerden gelen itirazlar doğrultusunda 8 sorunun iptali isteniyor. 

Sınav sonrasında elektronik imza sitesi change.org'da, Türkçe testinde yer alan 'Unutmak' kelimesinin anlamıyla ilgili sorunun, kelimenin anlamının doğru kullanılmadığı gerekçesiyle iptal edilmesine yönelik kampanya başlatıldı. Ayrıca bazı öğrenci ve veliler de Türkçe testinin A Kitapçığı'ndaki 15. sorusunun iptalini talep ediyor.

Pek çok veli soruların iptal edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) dilekçe gönderdi. Yapılacak itirazlar için 20 TL ödenmesi gerekiyor. MEB'in verdiği bilgiye göre itirazlar soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayınlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde ÖDSGM sitesinde yayınlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabiliyor.

Milyonlarca öğrencinin katıldığı sınav sonrası gelen bu itirazları Milli Eğitim Bakanlığı'nın nasıl değerlendiriceği ise merak konusu.

İtiraz sayfasına ulaşabilmek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gizem - 7 yıl önce
türkçe sorusunda 'unutmak' kelimesinin cümlelerdeki anlamıyla şıklardaki anlamları isteniyordu ama şıklardaki 'bir şeyi yapamaz duruma gelmek' unutmak kelimesinin anlamı değilde cümledeki 'yoğunluktan dolayı' kelimesinin anlamıdır