TEOG 1.Dönem sınavı saat kaçta yapılacak? - TEOG oturum saatleri

1 milyonun üzerinde öğrencinin katılacağı TEOG 1.Dönem sınavı saat kaçta yapılacak? 23 - 24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak TEOG sınavları saat kaçta başlayacak? TEOG 1.Dönem Sınavı oturum saatleri. İki gün sürecek TEOG sınavları sabah 09.00'da başlayacak ve 120'şer dakika sürecek. Öğrencilerin TEOG sınavında her ders için 40'ar dakika zamanı olacak.

TEOG 1.Dönem sınavı saat kaçta yapılacak? - TEOG oturum saatleri
22 Kasım 2016 Salı 14:25

Temel Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ikinci dönem sınavları bu hafta içerisinde yapılacak. 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak TEOG sınavına yüzbinlerce öğrenci girecek. Peki TEOG sınavı saat kaçta yapılacak? 1. Dönem TEOG sınavları 23 - 24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. TEOG saat kaçta başlayacak?

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin liseye girebilmek için hazırlandıkları TEOG sınavı ilk dönem sınavları 23 - 24 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilmişti. Yüzbinlerce öğrencinin gireceği TEOG 1. Dönem Sınavları ise 23 - 24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. Peki Hangi dersin sınavı hangi günlerde yapılacak?

TEOG SINAVI SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katılacağı TEOG 1.Dönem sınavında, her dersin sınavının yaklaşık 40 dakika sürecek. TEOG sınavlarında ilk gün yani 23 Kasım 2016 Çarşamba günü öğrenciler, Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin sınavlarına girecek. Öğrenciler her dersten 20 soruya cevap verecek.

TEOG sınavlarına bu tarihlerde giremeyen öğrenciler mazeret sınavlarına 17-18 Aralık 2016 tarihinde girecekler.

Türkçe sınavının saat 09.00'da 
Matematik sınavı saat 10.10'da
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı 11.20'de başlayacak.

24 Kasım 2016 Perşembe günü ise, Fen ve Teknoloji dersi, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersi ve Yabancı Dil sınavı yapılacak. Bu derslerin sınav saati ise şu şekilde;

Fen ve Teknoloji sınavı 09.00'da,
T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük sınavı 10.10'da,
Yabancı Dil sınavı 11.20'de yapılacak.

TEOG 2'nci dönem sınavları ise 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.

TEOG PUANLARI NASIL HESAPLANIR?

TEOG puanları hesaplanırken 6, 7 ve 8. sınıf ders notlarının yüzde 30'u, TEOG sınavlarının da yüzde 70'i alınır. 

TEOG'DA HANGİ DERSLER DAHA ÖNEMLİ?

TEOG'da altı farklı dersten soru çıkıyor. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce ve İnkılap tarihi olmak üzere her dersten öğrencilere 20'şer soru soruluyor. Türkçe, Matematik ve Din Kültürü sınavları 1. gün, diğer sınavlar da 2. gün uygulanıyor. 

teog ders ağırlıkları

1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG sınavlarında Türkçe, Matematik ile Fen ve Teknoloji derslerinin ağırlık katsayısı 4 iken diğer derslerin ağırlık katsayısı 2. Yani Türkçe, Matematik ve Fen bilgisi derslerinden yapılan 1 yanlış diğer derslerden yapılan 2 yanlışa bedel oluyor. Bu sebeple öğrencilerin özellikle bu derslerde hata yapmamaya daha fazla dikkat etmesi gerekiyor.

TEOG Sınavında Dikkat Etmeniz Gerekenler:

15 DAKİKA GEÇ KALMA HAKKI: Her ders sınavı başladıktan sonra 15 dakika içerisinde gelen öğrenci sınava alınacak. Ancak bu öğrenciye ek süre verilmeyecek.

İLK 20, SON 5 DAKİKA: Her ders sınavı başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıftan çıkamayacak. Sınavın bitmesine 5 dakika kala da sınıftan öğrenci çıkamayacak.

SİYAH KURŞUN KALEM: Cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemeleri siyah, yumuşak uçlu kalemle yapılacak. Ama imza kısmı silinmeyen kalemle imzalanacak.

İŞARETLEME UYARISINA DİKKAT: Cevap kâğıdında “Bu alanda işaretleme yapmayınız” kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecek.

4 FARKLI KİTAPÇIK OLACAK: Soru kitapçığı A, B, C, D diye 4 farklı türde olacak. Hangi kitapçık türünü kullanıyorsanız cevap kâğıdının üzerinde o yuvarlağı işaretleyeceksiniz.

BİLGİLERİ KONTROL EDİN: Cevap kâğıdında TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız bilgilerini kontrol edin, hata varsa sınav görevlisine bildirin.

ŞIKKI İYİ SİLİN: Vazgeçtiğiniz şıkkı cevap kâğıdında iyi silin. Aksi halde optik okuyucu okuyamaz. Birden fazla şık görünürse de optik okuyucu yanlış diye değerlendirir.

YUVARLAĞIN DIŞINA TAŞIRMAYIN: Cevaplarınız cevap kâğıdında yuvarlağın dışına taşmasın

KOPYAYA DİKKAT: Kopya çektiğinizde görevliler tutanak tutacak ve o sınavınız iptal edilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.