Sahte diplomaya KPSS modeli

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2015 yılında bazı öğretmenlere sahte diploma soruşturması açılmış ve 60 kişinin sahte diplomalı olduğu tespit edilmişti.

Sahte diplomaya KPSS modeli
26 Mayıs 2016 Perşembe 11:20

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sahte diplomaya ait öğretmenler hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve açılan soruşturmalar kapsamında 60 kişinin sahte diplomalı olduğu tespit edilmişti.

MEB tarafından, sahte diplomaya sahip olduğu belirlenen 8 kişinin isminin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bildirilmesinin ardından harekete geçen savcılık, 81 ildeki savcılıklara yazı göndererek, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden ataması yapılan öğretmenlerin diplomalarının sorgulanmasını istedi. Ankara merkezli yürütülen soruşturmada, Mili Eğitim Bakanlığı ve YÖK'le de koordineli olarak diplomaların arşiv kaydı sorgulanmaya başlandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün KPSS'deki usulsüzlüğünü ortaya çıkaran soruşturma yöntemiyle hareket eden Başsavcılık, bugüne kadar 60 kişinin diplomasının sahte olduğunu belirledi. Listedeki 60 şüphelinin MEB ile bağlı il ve ilçe müdürlüklerindeki görevlilerle bağlantısı ise tüm detaylarıyla soruşturuluyor. Bunun yanı sıra şüphelilerin HTS kayıtları, banka hesap hareketleri, eş, kardeş, kuzen gibi akrabalık bağlantıları ve adres kayıtlarının üzerinde de duruluyor.

Kaynak: Sabah

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.