PMYO sınav tarihi değişti, işte yeni PMYO polislik sınavı tarihi

PMYO sınav tarihi değişti. Polis olmak isteyen gençlerin YGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte başlayan PMYO polis alım süreci başladı. Ancak Polis Akademisi Başkanlığının yaptığı açıklamaya göre PMYO sınav günü değişti. Peki yeni PMYO sınav tarihi nasıl? Polislik sınavı tarihleri ve yeni PMYO sınav tarihleri şöyle.

PMYO sınav tarihi değişti, işte yeni PMYO polislik sınavı tarihi
01 Haziran 2016 Çarşamba 19:44

Polis olmak isteyen on binlerce lise mezunu gencin katılacağı PMYO sınav tarihleri değişti. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile yeni PMYO sınav tarihleri belli oldu.  Peki yeni PMYO sınav tarihleri nasıl? 

2016 PMYO SINAV TARİHLERİ

Daha evvel Polis Akademisi Başkanlığı tarafından YGS puan türlerinden herhangi biri ile ön kayıt yaptıran adayların değerlendirme ve seçme sınavı 6 ile 17 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacağı duyurulmuştu. Ancak Polis Akademisi Balkanlığı yaptığı bir açıklamayla bu tarihlerde Kurumda farklı bir sınav yapılacak olması sebebiyle PMYO sınav tarihleri değiştirildi. Yeni PMYO sınav tarihleri 13 - 24 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılacak. Ancak bu tarihler arasında 19 Haziran 2016 tarihinde sınav yapılmayacak.

Lise mezunu yüz binlerce gencin tek hayali olan polis olmak için ilk süreç 2016 YGS puan türlerinin herhangi birinden PMYO baraj puanını geçmeyle başladı. Akabinde PMYO başvuruları başladı ve ön kayıtlar alındı. Spor sınavları ve PMYO tarafından yapılacak diğer sınavlar ise 13 ile 24 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Daha önce 6 Mayıs 2016 tarihine kadar devam eden PMYO başvuru sürecinde adaylardaın YGS puanlarının en az bir tanesinden 270 almış olması gerekiyordu.


Etiketler; #pmyo
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.