PMYO 2016 taban puanları açıklandı mı? Polislik sınavı 2016 için en az kaç YGS puanı gerekiyor? Polislik sınavı ne zaman?

PMYO 2016 başvuruları için en az kaç YGS puanı olması gerektiği henüz açıklanmadı. 2016 YGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte polislik sınavına girmek isteyen gençler PMYO taban puanının açıklanmasını bekliyor. Polis Meslek Yüksek Okulu sınavlarına girebilmek için en az kaç YGS puanına ihtiyaç olduğu ise henüz belirlenmedi. Peki PMYO 2016 puanları ne zaman açıklanacak? Açıklanacak puanlar PMYO baraj puanlarını oluşturacak ve bu puanın üzerindeki adaylar polislik için başvurabilecek. Peki polislik sınavı 2016 ne zaman? Polislik sınavı başvuru şartları neler?

PMYO 2016 taban puanları açıklandı mı? Polislik sınavı 2016 için en az kaç YGS puanı gerekiyor? Polislik sınavı ne zaman?
26 Mart 2016 Cumartesi 13:21

PMYO 2016 polislik sınavı başvuruları henüz başlamadı. 2016 YGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler PMYO puanlarına çevrildi. Her sene yapılan YGS'nin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte PMYO YGS taban puanları da belli oluyor. Polis Meslek Yüksek Okulu tarafından belirlenen taban puanlar 2016 PMYO için henüz açıklanmadı. Adayların polis olabilmek için YGS puan türlerinden herhangi birinden PMYO taban puanını alması yetiyor. Peki polislik sınavı ne zaman?

Polis olmak isteyen yüz binlerce genç 2016 YGS puanıyla birlikte  PMYO pualarının açıklanmasını bekliyor. Her sene yapılan polis alımlarında kullanılacak YGS taban puanlar sınavın kolaylık zorluk seviyesine göre değişiyor ve tekrar belirleniyor. 

Polis Meslek Yüksek Okulu'nun kaç polis alacağı, alımda hangi başvuru şartlarını sunacağı ise bu taban puanlardan bir süre sonra PMYO başvuru kılavuzuyla Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ikisi birlikte açıklanıyor. 

30 Mart 2016 Çarşamba itibariyle henüz PMYO 2016 YGS baraj puanı henüz belli olmadı. İlerleyen günlerde PMYO taban puanlarının belli olacağı biliniyor. Sosyal medya üzerinden yorumda bulunan birçok polis adayı polis alımı için 2016 taban puanlarının 230'lara kadar indirilmesini talep ediyor.

PMYO PUANLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS sonuçlarının açılanmasıyla birlikte PMYO puanlarının açıklanması an meselesi. Bu sebeple Kamu Saati'nin bu sayfasını takip edebilir veya taban puanlar açıklandığında tarafımızadan bildirim almak için android uygulamamızı indirebilirsiniz. Kamu Saati android uygulamasını indirmek için tıklayınız. 

Polis olmak isteyen adayların 2015 yılında PMYO puanı 270'ti. Herhangi bir YGS puan türünden (YGS1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 veya YGS 6) adayların 270 alması PMYO başvuruları için yetiyor. 

POLİSLİK SINAVI 2016 İÇİN YGS'YE OKUL PUANI EKLENİR Mİ?

2016 YGS sonuç belgenizde yer alan YGS puan türleri okul puanı eklenmemiş puan türleridir. Polislik için, PMYO için bu puan türlerinden birini kullanabilirsiniz. Yani PMYO puanı hesaplanırken okul puanı hesaplamaya dahil edilmez.

2016 PMYO TABAN PUANLARI DÜŞER Mİ?

Bu konuda  net yorum yapmak pek mümkün değil. Bu tamamen komisyonun inisiyatifinde. Ancak bir ihtimal bu taban puanların 250'ye çekilmesi adaylar tarafından isteniyor. 

Polis olmak için ( Polis Meslek yüksek Okulunda okumak için) bazı özel şartlar bulunuyor. Bu şartlara göre adayın lise ve dengi okuldan mezun olması, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaş düzeltme yapmamış olması gerekiyor. Ayrıca 31 Aralık 2016 itibariyle 26 yaşından gün almamış olmaması gerekiyor.

PMYO BARAJ PUANLARI NASIL BELİRLENİR?

PMYO puanları her sene Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bazı kriterler değerlendirilerek belirlenir. Bu kriterler her sene değişkenlik göstereceği için her sene yeni bir PMYO baraj puanı getirilir. 

2015 PMYO baraj puanı belirlenirken aşağıdaki kriterler dikkate alınmıştır. 

1. 2015 yılında yapılmış YGS'nin zorluk seviyesi. Geçen sene yapılan YGS zor olduğu için baraj puanı 270 olarak belirlenmiştir. Ancak 2016 YGS daha kolay olduğu için bu madde PMYO taban puanlarının üste çıkmasına sebep olabilir. 

2. YGS puan sıralaması. Bu da bir üstte ki maddeyle hemen hemen aynı.

3. Polis Meslek Yüksek Okullarının kapasitesi. Polis Akademisi Başkanlığı ne kadar çok alım yapmak isterse istesin okullarda bu alımı destekleyecek kapasite olmazsa bu alımlar o oranda azalır. Yani 2016 alımları için şu anki kapasite belirleyici olacaktır. 

4. PMYO alınacak kişi sayısı. Okulların kapasiteleri belirlendikten sonra kişi sayısı belirlenir. Kişi sayısı ne kadar çok ise PMYO baraj puanı o kadar düşük olacak, kişi sayısı az ise baraj puanı yüksek olacaktır

polislik sınavı 2016

POLİSLİK SINAVI KONTENJANLARI NE KADAR OLUR?

Bu sene devletin güneydoğuda terörü bitirmeye yönelik yaptığı operasyonlar kapsamında on binlerce polis görev aldı. Bu mücadelenin bir süre daha devam etmesi bekleniyor. Bu sebeple geçtiğimiz günlerde özel harekat polis alımı yapılacağı belirtilmişti. Kontenjanlar bu durumda biraz daha artacaktır. Önümüzdeki günlerde PMYO polis alım ilanı yayımlandığında polis kontenjanları da belli olacaktır.

PMYO (POLİS MESLEK YÜKSEK OKULU) POLİS ALIM İLANLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI NEREDE YAYINLANIR?

PMYO ilanları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından http://pmyo.pa.edu.tr/ adresinde yayımlanır. PMYO başvuru şartları, PMYO polis alımı duyurusu, alınacak polis sayımı gibi işlemler tamamen Polis akademisi Başkanlığı tarafından yürütülür ve bu internet sitesinde duyurulur. Bu site dışında gördüğünüz bilgilerin hiçbirine itibar etmeyiniz.

Duyular sonrası başvuru işlemleri Ankara'da, Adana, Erzurum, İstanbul, Malatya, İzmir ve Samsun'daki Polis Meslek Yüksek Okullarına yapılır.

Polis olmak isteyen on binlerce kişi bu Polislik Sınavı 2016 'dan sonra Polis Meslek Yüksekokulu'na yerleşir. Burada alacağı eğitim bittikten sonra bir mülakata girer. Polislik sözlü sınavı adıyla girdikleri bu mülakatta başarılı olursa ilk atamada görev yeri belirlenir ve polis olur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nidoş - 8 yıl önce
Ya 250 olsn.hepimiz gönül koyduk bu işe.
Avatar
Göktürk Çalışkan - 8 yıl önce
250 puan olmasını Polis Akademisi Başkanlığından talep ediyoruz.
Avatar
polis adayi - 8 yıl önce
Ne olur 250 olsun
Misafir Avatar
oguzhan - 8 yıl önce @polis adayi
geçen sene 268 di puanım nasıl üzüldüm bu sene ise 278 aldım 280 olursa gene yıkılırım alıştık nasıl olsa..
Misafir Avatar
Ayse durmaz - 8 yıl önce @polis adayi
Bencede 268le kalırsam çok üzülürüm...
Avatar
Turkiyem - 8 yıl önce
Vatan icin 250 olsunn insAllahh ta oyle olur
Misafir Avatar
Harun y - 8 yıl önce @Turkiyem
Lütfen 230 olsun Allah rızası icin
Avatar
vatan sevdalisi - 8 yıl önce
Ne olur 250 olsun güneydoğu da çatışmak istiyorum
Avatar
YGS Öğrencisi - 8 yıl önce
230 olsun :)
Avatar
furkan kızıl - 8 yıl önce
240 olsuuuunnnnn
Misafir Avatar
Mehmet barut - 8 yıl önce @furkan kızıl
İnşallahOlur
Avatar
mustafa - 8 yıl önce
Ne olur ygs barajı pmyo nun önünden kaldırılsın Allah rızası için