ÖSYS Klavuzu Yayımlandı-ÖSYS'de Önemli Değişiklikler

ÖSYM, 2017 ÖSYS başvurularının yarın başlayacağını duyurarak ÖSYS Kılavuzunun yayımlandığını belirtti. Ayrıca ÖSYS'de yapılan önemli değişiklikler de adaylarla paylaşıldı. Detaylar haberimizde;

ÖSYS Klavuzu Yayımlandı-ÖSYS'de Önemli Değişiklikler
03 Ocak 2017 Salı 17:59

ÖSYM, 2017 ÖSYS başvurularının yarın başlayacağını duyurarak ÖSYS Klavuzunun yayımlandığını belirtti. ÖSYM tarafından yapılan duyuru şu şekilde;

''2017 ÖSYS Başvuruları

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuruları, 4-18 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru 18 Ocak 2017 tarihinde, saat 23.59’da sona erecektir. Ücret ödeme için son gün 19 Ocak 2017 tarihidir.

Adaylar, 2017-ÖSYS Kılavuzuna ve 2017-ÖSYS Kılavuzunda yer alan değişikliklere aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir.  

Başarı dileklerimizle adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu için TIKLAYINIZ

Adaylar, saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra; saat 14.30’da başlayan sınavlarda saat
14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklar.

2017 ÖSYS'de değişiklikler yapıldı. İşte o değişiklikler şöyle;



2017 ÖSYS sınavı için bir dizi yenilikler getirdiğini resmi İnternet sitesi üzerinden duyuran ÖSYM, bu yeniliklerin arasına uzun zamandır konuşulan LYS'de açık uçlu soru sistemini de yerleştirdi.

ÖSYM tarafından 2017 ÖSYS kılavuzu yayımlandı. Buna göre, LYS-1 Matematik testinde 3 soru, LYS-2'de Fizik, Kimya, Biyoloji testlerinin her birinde 1'er soru, LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı testinde 2 soru, Coğrafya-1 testinde 1 soru, LYS-4'te Tarih testi ve Coğrafya-2 testinin her birinde 1'er soru, Felsefe grubu ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde tüm adaylar için ortak olan 1 soru "kısa cevaplı" olacak. Yabancı Dil testinde (LYS-5) ise 3 soru, "kısa cevaplı" sorulardan oluşacak. Kısa cevaplı soruların değerlendirilmesinde doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılmayacak. Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı, ÖSYM ile öğrenci alacak.

2017 ÖSYS kılavuzunda yenilikler hakkında bilgiler veren ÖSYM, LYS sınavında uygulanacak olan kısa cevapı soru yönteminin tanımlamasını gerçekleştirdi. Buna göre, ''Kısa cevaplı sorular; cevabı bir sözcük, bir sayı veya bir cümle ile adaylar tarafından cevap kâğıdına yazılan ve/veya kodlanan sorulardır." denildi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.