ÖSYM YGS Soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı, 2016 YGS Soruları ve cevapları osym.gov.tr indir

ÖSYM 2016 YGS soru ve cevaplarını 14 Mart Pazartesi 16.45 itibariyle yayımladı. Daha önce basına kitapçık sızdığını belirten ÖSYM YGS soru kitapçığını ve cevap anahtarını www.osym.gov.tr üzerinden yayımladı. Öğrenciler ÖSYM'nin sitesi üzerinden 2016 YGS sorularına ulaşabilirler. YGS soruları ve cevaplarıyla ilgili her bilgi haberimizde.

ÖSYM YGS Soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı, 2016 YGS Soruları ve cevapları osym.gov.tr indir
14 Mart 2016 Pazartesi 17:33

YGS nedir? Yaklaşık 1 yıldır 2016 sınav için ter döken öğrenciler şu dakikalarda 2016 YGS sorularını çözüyor. Öğrenciler sınavdan çıkar çıkmaz merak edecekleri tek şey ÖSYM 2016 YGS sınav soruları ve cevapları olacak. Peki 2016 YGS soruları ve cevapları yayımlandı mı? Yüksek öğretime geçiş soruları hangi kanalda çözülecek? 2016 YGS sorularının çözümleri yayımlanacak mı? ÖSYMsınav soruları ve cevaplarını geçen seneye kadar yayımlamama kararı almış ancak bu karar Danıştay tarafından bozulmuştu. Haliyle ÖSYM geçen sene de ygs sınav sorularını açıklamak durumunda kaldı. ÖSYM yaptığı bir açılamada 2016 YGS sınav sorularını ve cevaplarını da 14 Mart Pazartesi günü açıklayacağını söyledi.

YGS soruların cevabını merak eden öğrenciler hayatlarını belirleyecek kader sınavı YGS'nin başarıya giden bir basamak olduğunu düşünüyorlar. Bu basamağı başarılı bir şekilde atlatan öğrenciler haziranda yapılacak LYS'ye girmeye hak kazanacaklar. Bu sebeple Kamu Saati olarak bu başlık altında YGS'ye giren milyonlarca öğrencinin sorularla ilgili merakını gidermek adına sınava giren öğretmenlerden soruları alacak ve bu başlık altında değerlendireceğiz. 

2016 YGS Soruları ve Çözümleri Değerlendiriyoruz

Her branştan özel öğretmenlerimiz sayesinde YGS'de çıkan soruları ve bu soruların çözümlerini yapıyor ve sınav sorularını değerlendiriyoruz. 2 milyon 150 bin kişinin girdiği 2016 YGS'nin zor veya kolay olacağına yönelik tahminlerin doğru çıkıp çıkmadığını sizler için kontrol ediyor ve yayımlıyoruz. 

2016 YGS SORULARI VE CEVAPLARI

2016 YGS soruları ve cevapları henüz ÖSYM tarafından yayımlanmadı. Yayımlandığı an buraya eklenecektir. Öğrenciler genel olarak 2016 YGS'nin kolay olduğunu ancak matematik sorularının biraz zor olduğunu söyledi. 

2016 YGS SORULARI  VE CEVAPLARINI BU BAĞLANTIDAN İNDİREBİLİRSİNİZ.

ÖSYM'nin 2016 YGS sonuçlarıyla ilgili açıklaması


2016 YGS SINAV SORULARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

YGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?
YGS puanınız YGS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının 1/4`ünün çıkarılmasıyla hesaplanır.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi testlerdeki netlerimi hesaplayabilirim?
Hesaplama.net YGS puan hesaplama aracıyla Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerindeki net sayılarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki YGS puanlarını hesaplayabilirim?
Hesaplama.net YGS puan hesaplama aracıyla YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5 ve YGS 6 puan türündeki ygs ham puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığım puanıma okul puanım dahil mi?
 YGS puan hesaplama aracıyla hesapladığınız YGS puanınıza okul puanınız dahil edilmemektedir.

YGS puanı nasıl hesaplanır?
YGS Puanı, 2013 YGS puanı hesaplamasında kullanılan katsayılar ve özel formüller kullanılarak hesaplanmaktadır.

YGS PUAN HESAPAMA ARACI





Yükseköğretime Geçiş Sınavı 

Uzun yıllar ÖSS ve ÖYS iki basamaklı sınav yapan ÖSYM, 1999 yılında tek basamaklı sınav sistemine geçmiş ve sınav sisteminin adını ÖSS koymuştu. Uzun yıllar tek basamaklı sınav sistemi uygulanırken ÖSYM aldığı bir kararla bu sınavdaki ders dağılımlarını değiştirdi. Hemen arkasından aldığı yeni bir kararla 2010 yılından itibaren üniversiteye giriş sınavlarının 2 basamaklı olmasına karar verdi. Bu iki basamağın adı YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) ve LYS'dir (Lisans Yerleştirme Sınavı). 


YGS puanı LYS'ye temel oluşturmak adına Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Geometri derstlerinden hazırlanan sorularla yapılır. Bu 2016 YGS 'yi başarıyla geçen öğrenci 2016 LYS'ye girmeye hak kazanır. 

ÖSYM'NİN 2016 YGS AÇIKLAMASI

2016-YGS Sorularının Sınav Sonrası Yayımlanması



13 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan 2016-YGS sınavında sorulan soruların tamamının sınav tamamlandıktan sonra ÖSYM’nin internet sitesinden “Temel Soru Kitapçığı” adı altında ÖSYM’nin internet sitesinden tüm kamuoyunun bilgisine sunulmasına karar verilmiştir.

Başkanlığımız tarafından belirlenmiş olan yazılı ve görsel basında yayınlanmasına ilişkin usul ve esaslar kapsamında; talepte bulunan gazete ve televizyonların en geç 11 Mart 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Başkanlığımız ile sözleşme imzalamaları durumunda yayın izni verilecektir.


2016-YGS’de kullanılan sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz,dağıtılamaz ve yayınlanamaz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 YGS Soru kitapçıkları


2011 yılında uygulana LYS sınavından itibaren dağıtılacak soru kitapçıkları üzerinde adaya ait kimlik bilgileri yer almamaktadır. Soru kitapçıkları tek tek poşetlenmektedir. Soru kitapçığı poşet içerisinden sadece aday kişi tarafından çıkartılabilir. Soru kitapçıkları sınav görevlileri tarafından öğrencilere rastgele dağıtılır. Soru kitapçıklarında sorular birbirisinin aynısı olacak fakat soruların yerleri ve seçenekleri belirli ölçütler dahilinde karılabilecektir.
  zel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımı yapan üniversiteler de mevcuttur.

YGS 2015 sınav soruları ile bunu kıyaslayan öğrenciler daha kolay bir sınav olduğunu rahatlıkla yi bir puan alabileceklerini söylediler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.