ÖSYM'nin bütün sınavlarında hile ihtimali

ÖSYM'nin soru hazırlama birimine yapılan baskınla hala görevde olan ve soruları çaldığı iddia edilen 3 kişi yakalandı. Bu zamana kadar yapılan tüm sınavlara şüphe gölgesi düştü.

ÖSYM'nin bütün sınavlarında hile ihtimali
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

 ÖSYM'de 'paralel yapı' elemanı oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişinin soruları çaldıkları ve dağıttıkları iddia ediliyor. Bu kişilerin uzun dönemdir görevde oldukları, şaibeli 2010 KPSS puanlarıyla atandıkları iddia ediliyor. Gözaltına alınan şahısların hesaplarında kaynağı belli olmayan para artışından söz edilrken soruların çalındığı da iddia edliyor.  Bu durumda ÖSYM'nin yıllardır yaptığı sınavların tamamına gölge düşmüş oluyor. 

2010 KPSS puanları ve atamalarında yaşanan rezaletin devam etmiş olmasını tartışan yetkililer şimdi bu zamana kadar yapılan sınavlarda hile olup olmadığını araştırıyor. Eğer sınavlara hile bulaştırıldığı tespit edilirse Türk eğitim sistemi ve kamuya yapılan atamalar açısından bir felaket oluşacak. 

ÖSYM ve polis yetkililerinin yaptığı çalışmada 2010 yılından başlayarak son sınava kadar ALES, YDS, KPSS gibi sınavlar başta olmak üzere tüm sınavlar inceleniyor. BU sınavlarda hile yapıldığı tespit edilirse 2010 yılından beri ataması yapılan, ya da belirli sınavları kazanan kişilerin durumları belirsizliklerini koruyacak. Diğer yandan yıllardır atanma bekleyenlerin durumu da daha da karışık hale gelecek.

Konuyu değerlendiren uzmanlar her ne olursa olsun şüphe gölgesinin derhal kalkması gerektiği, buna göre önlemler alınmasının doğru olacağını ifade ediyorlar. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.