ÖSYM GİS ile öğretmenlere sürekli sınav görevi, 2016 Görevli İşlemleri Sistemi'nden sınav görevi alabilirsiniz

ÖSYM GİS sayfası üzerinden öğretmenler ve üniversitede görevli akademisyenler sınav görevi isteyebiliyor. ÖSYM'nin yaptığı tüm sınav görevleri ÖSYM GİS sayfasına düşüyor. Öğretmenlerin dönem dönem GİS ÖSYM sayfasını takip ederek yeni sınav görevi var mı yok mu diye bakmaları ve yeni sınav görevini ÖSYM GİS giriş sayfasından istemeleri gerekiyor. Gözetmen ve salon başkanı olmak isteyenler için detaylar haberimizde.

ÖSYM GİS ile öğretmenlere sürekli sınav görevi, 2016 Görevli İşlemleri Sistemi'nden sınav görevi alabilirsiniz
25 Mart 2016 Cuma 18:59

ÖSYM GİS giriş sayfası ile ÖSYM'nin sınav görevi hizmetleri büyük oranda hızlandı. Eskiden MEB'e bağlı okullara ve üniversitelere her sınav öncesi ÖSYM tarafından liste gönderilir ve burada öğretmenlerin  görev istiyorum veya istemiyorum şeklinde bu kâğıtları imzalaması istenirdi. ÖSYM teknolojik gelişmere ayak uyduran bir kurum olarak ÖSYM GİS hizmetini devreye soktu. Böylece sisteme yeni bir sınav görevi eklendiğinde öğretmenler ve üniversite personeli (akademisyenler, araştırma görevlileri, yardımcı doçentler, doçentler ve profesörler) SMS veya e- posta ile ÖSYM tarafından uyarılıyor. Öğretmenler veya akademisyenler GİS ÖSYM sayfasına girerek yeni sınav görevini görebiliyorlar. 

ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda görev almak isteyen her sınav öncesi ÖSYM GİS giriş sayfası ile sisteme girip buradaki sınav takvimine bakarak sınav gözetmenlik veya salon başkanlığı görevi isteyebiliyor. Belirli bir süre içerisinde istenen görevler süre tamamlanınca GİS ÖSYM tarafından bu sınav isteğe kapatılıyor ve belirlenen takvimde öğretmenlere görev verilip verilmeyeceği burada duyuruluyor. Eğer öğretmenlere görev çıkmışsa GİS sayfasını açarak burada görevi kabul ettiğini veya etmediğini bildiriyor. Hiçbir işaretleme yapmazsa görevi kabul etmiş sayılıyor. 

SINAV GÖREVİ ÇIKTIĞI HALDE GÖREVE GİTMEYEN ÖĞRETMENLER

GİS sayfası üzerinden sınav görevi isteyen, kendisine sınav görevi çıkan ve sınav görevini kabul eden öğretmenler herhangi bir mazeret göstermeden sınav görev yerine gitmezse ÖSYM tarafından cezalandırılıyor. Bu cezalandırma işlemi 6 ay süreyle veya 1 yıl süreyle yeni sınav görevi vermeme şeklinde oluyor. Eğer öğretmen aynı hatayı tekrarlarsa bu sefer süresiz olarak sınav görevlerinden men edebiliyor. 

ÖĞRETMENLER VE AKADEMİSYENLER İÇİN EK GELİR

GİS ile başvurulan sınavlar öğretmenler ve akademisyenler için bir ek gelir kaynağı niteliğinde. Sık sık çıkan sınav görevleri hatırı sayılır olmasa da bir ücret alınmasını sağlıyor. Ancak her öğretmene her sınavda görev çıkmıyor. Görevler puan usulüne göre çıkıyor. Öğretmen ne kadar çok ÖSYM sınavlarında görev almışsa o kadar az görev çıkıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fikocan - 8 yıl önce
açıköğretim sınavında yerinden kalkmayan, kitap okuyan, öğrenciyi çıkmaması gereken ilk 15-20 dakika kuralına riayet etmeyen, üniversitede iktisat hocası olan bir akademisyeni görünce biz de akademisyenlere görev vermeyin dedik
Avatar
hoca - 8 yıl önce
ÖSYM de büyük sınavlar dışında öğretmene sınav görevi verilmez. Hep akademisyenlere verilir. Büyük sınavların birinde öğretmenler ÖSYM yi bir deya protesto etseler ÖSYM o zaman öğretmenin kıymesini bilir
Misafir Avatar
Nilüfer Hoca - 8 yıl önce @hoca
3-4 yıl önce Yanımda gözetmenlik yapan bir lise öğretmeninin yaptığı hataları görseydiniz siz de öğretmenlere görev vermeyin derdiniz!
Avatar
selda - 7 yıl önce
İstemediğim halde ,istemiyorum işaretleyip onayladiğim halde görev istemeyenlerin bilgilerini istiyorlar ve zorla ögretmen sıkıntısından dolayi görev vereceklermiş.istemiyorum zorla mi.küçük bebeğim var.ne biçim iş ya .
Avatar
Okan - 8 yıl önce
Verilen puanlar her sene 0 lanacak mi yksa sürekli artarak devam mı edecek