KPSS 2016 bugün yapılacak. İşte ÖSYM KPSS uyarıları

KPSS 2016 22 Mayıs 2016 pazar günü iki oturum ile gerçekleşecek. ÖSYM 2016 KPSS için adayların ve sınav görevlilerin dikkat etmesi gereken kuralları yayımladı. Peki KPSS 2016 sınavı için adaylar için son dakika taktikleri neler? İşte uzmanlardan sınav taktikleri...

KPSS 2016 bugün yapılacak. İşte ÖSYM KPSS uyarıları
22 Mayıs 2016 Pazar 03:45

2016 KPSS'nin uygulanmasına sadece saatler kaldı. Aylarca Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlanıp memur olmak için ter döken milyonlarca aday bugün KPSS 2016 sınavına girecek. Peki adayların 22 Mayıs 2016 Pazar günü katılacakları KPSS sınavlarında dikkat etmesi gereken neler var? ÖSYM'nin sınav uyarıları neler? Ayrıca uzmanlar sınavın hemen öncesinde ve sınav esnasında neler yapılması/yapılmaması gerektiğini öneriyor...

2016 KPSS ÖNERİLERİ

- Adayların sınav öncesinde sıkı bir kahvaltı yapmasını öneririz. Ancak burada sıkılıktan kasıt bir ekmek arasına peynir, zeytin, hatta sucuklu yumurta doldurmak değil. Burada bizim kastettiğimiz şey sınav öncesi birkaç dilim ekmekle birlikte mutlaka bal ve tereyağı tüketilmeli, hatta sınava kadar ara öğün bir iki meyve yenmeli. Zira sınava çok aç karınla girmek ve şiş bir mide ile girmek dikkat dağınıklığı sebebidir. Kararında ve doğru besinleri tercih etmek 2016 KPSS'de başarıyı beraberinde getirecektir. 

- Kahve az tüketilmeli. Sınav stresiyle birleşince maalesef üzücü sonuçlara sebep olabiliyor.

- Bol ve rahat kıyafetler giyin. Size KPSS ile kıyafetin bir arada anılması saçma gelebilir ama insan bir konuya, sınava yoğunlaşmak için onun dışında hiçbir şeyle uğraşmamalı. Bu sebeple küpe, kolye takmak, aşırı süslenmek maalesef dikkat dağıtabilir.

- Sınavdan evvel suyu çok içmemek gerekiyor. Zira fazla su içmek sınav esnasında bizi rezil bir duruma düşürebilir. Sınavdan çıkmaya izin verilmediği için maalesef bu kritik bir önem taşıyor. 

- Yüksek moral. ÖSYM KPSS 2016 veya diğer ÖSYM sınavlarında başarıyı getiren bir diğer etmen yüksek moraldir. Özellikle Türkçedeki anlam sorularını çözerken, matematikte problemler sorularını çözerken yüksek moral daha fazla sorunun çözülmesini sağlayacaktır. 

- Önce olay sorular: KPSS'de önce kolay sorulardan başlamak size zaman kazandıracaktır. Tabii ki farklı bir test tekniği denemiş ve başarıya ulaşmışsanız en doğru yöntem odur. Ancak böyle bir seçenek yoksa kolay soruları çözüp zorları bir sonraki tura bırakmak lazım.

KPSS 2016 ÖSYM UYARILARI

- Her sınavda olduğu gibi bu sınavda da adayların KPSS'ye girebilmek için nüdus cüzdanları ve KPSS sınav giriş belgelerinin yanlarında olması gerekiyor. Bunlardan biri olmadığı taktirde öğrenci sınava alınmaz.

- Adayların yanlarında herhangi bir kitap, defter, ders notu, telefon, çanta vs. ile sınava girmemesi gerekiyor. ÖSYM bu konuda birkaç senedir sıkı tedbirler aldığı için asla taviz vermiyor. 

- Adayların sağlık bir sınav süreci geçirmeleri için sınav başlamadan yarım saat önce salonda hazır olmaları gerekiyor. Ne kadar erken gelirlerse sınavlar daha hızlı bir şekilde başlayacak ve dikkat dağıtıcı unsurlar sona erecektir. 

- KPSS sınav gözetmenlerinin ve salon başkanlarının sınav saatinden 1 saat önce binada hazır bulunmaları gerekiyor. 

- KPSS salon gözetmenlerinin de nüfus cüzdanları ve görev kağıtlarıyla birlikte gelmeleri, üzerinde hiçbir eşya bulundurmamaları gerekiyor. 


Etiketler; #ÖSYM #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.