Kaymakamlık sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı

İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Sınavı Aralık dönemi başvuruları ÖSYM tarafından yayımlanan ilanla başladı. Peki Kaymakamlık sınavı başvuru tarihleri ne zaman? Kaymakamlık sınavı başvurusu için gerekli şartlar neler? İşte merak edilen soruların cevapları haberimizde;

Kaymakamlık sınavı başvuru kılavuzu yayımlandı
02 Kasım 2016 Çarşamba 16:58

Binlerce kişinin beklediği Kaymakamlık sınavı başvuru kılavuzu ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlandı. 

Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

Başvurular 02-10 Kasım 2016 tarihleri arasında aday işletim sistemi olan ‘’ais.osym.gov.tr’’ üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Şartları Neler?

*Üniversitelerin, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki en az dört yıl süreli fakültelerden mezun olan adaylar başvurabilecektir.

*Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (01 Ocak 1981 ve daha sonra doğmuş) olanlar başvurabileceklerdir. 

*Başvurusunu gerçekleştiren aday sınav ücretini yatırdıktan sonra sınava girmeye hak kazanacaktır.

ÖSYM’nin yapmış olduğu duyuru şu şekilde;

‘’2016-Kaymakamlık: Başvuruların Alınması

2016 İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı (2016 Kaymakamlık), 17 Aralık 2016 tarihinde saat 09.30’da Ankara’da yapılacaktır. 

Sınav başvuruları, 2-10 Kasım 2016 tarihleri elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden alınacaktır.

Sınava başvuruda bulunacak olan adayların başvuru öncesinde incelemeleri gerekli olan ‘Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallar’, aşağıdaki bağlantıda adayların erişimine sunulmuştur. 

Adaylara saygıyla duyurulur.’’

Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallar için TIKLAYINIZ
Aday Başvuru Formu için TIKLAYINIZ
Sağlık Durumu/Engel Bilgi Formu için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.