e-YDS 2016/10 başvuruları başladı

ÖSYM, resmi inretnet adresinden, e-YDS 2016/10 başvurularının başladığını duyuran bir açıklama yayımladı. Söz konusu duyurunun ayrıntıları haberimizde;

e-YDS 2016/10 başvuruları başladı
29 Eylül 2016 Perşembe 14:40

ÖSYM, e-YDS 2016/10 başvurularının başladığını resmi internet adresleri araçılığı ile adaylara duyurdu. Yapılan duyuruya göre başvurular 29 Eylül ve 3 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sınav İngilizce alanında, 15 Ekim 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek. Saat 14.00'te başlayacak olan sınav 180 dk sürecek.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağı için sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacak ve kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenerek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak. Bu nedenle adayların bu hususa dikkat etmeleri gerekiyor.

Adayların dikkat etmesi gereken diğer bir husuta, e-YDS, elektronik ortamda yapılacağı için adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemli.

ÖSYM'den yapılan duyuru şu şekilde;

e-YDS 2016/10 İngilizce alanında, 15 Ekim 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında yapılacaktır. Sınava başvurular 29 Eylül - 3 Ekim 2016 tarihleri arasında olacaktır. Sınav, saat 14.00’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir. 

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 1707, İstanbul’da 431, İzmir’de 72  olacaktır. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

Adaylar, Deneme e-Sınav Uygulamasına ve e-YDS 2016/10 Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

2016 Elektronik Yabancı Dil Sınavı (2016 e-YDS) Kılavuzu

Deneme e-Sınav Uygulaması

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.