AÖL sınav giriş yerleri açıklandı, Açık lise sınav giriş yeri meb.gov.tr öğren, AÖL giriş yeri sorgula

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı. 19 20 Mart 2016 Cumartesi Pazar günleri AÖL sınavına girecek öğrencilerin giriş yerleri belli oldu. Güvenlik nedeniyle bazı okullarda sınava girecek öğrencilerin açık lise sınav giriş yerleri değiştirildi. AÖL sınav yerlerini www.meb.gov.tr üzerinden öğrenmek için haberimize bakabilirsiniz. AÖL sınav giriş yerleri sorgula ve öğren.

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı, Açık lise sınav giriş yeri meb.gov.tr öğren, AÖL giriş yeri sorgula
15 Mart 2016 Salı 12:27

MEB'in açık liseye geçen öğrenciler için her dönem bir defa yaptığı AÖL sınavları 2. dönem 19 20 Mart 2016 tarihlerinde yapılacak. Açık lise öğrencileri 2. dönem sınav heyecanını YGS ile arka arkaya yaşayacak. Peki AÖL sınav giriş yerleri açıklandı. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün hazırladığı Açık lise sınav giriş yerleri ne zaman belli oldu.

AÖL sınav giriş yerleri 14 Mart Pazartesi itibariyle belli olmuş ve yayınlanmıştı. Ancak Açık Lise Genel Müdürlüğünün açıklamasına göre Ankara'da yaşanan hain saldırı nedeniyle açıklanan açık lisse sınav giriş yerlerine erişim kapatıldı ve AÖL sınav giriş yerleri 15 Mart itibariyle yeniden açıklanacak. 

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

AÖL SINAV YERLERİ NEDEN DEĞİŞECEK - İŞTE AÇIK LİSE MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI

Açık Öğretim Lisesi 2015/2016 Eğitim-Öğretim Yılı İş Takviminde, 19-20 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan II. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması 14 Mart 2016 olarak ilan edilmiştir. Ancak güvenlik nedeniyle bazı sınav bölgeleri iptal edilmiştir. İptal edilen sınav bölgelerinde sınava girecek öğrencilerin uygun sınav bölgelerine yerleştirme işleminin yapılması nedeniyle sınav giriş yerlerinin açıklaması gecikmiştir. Sınav giriş yerleri 15 Mart 2016 yayınlanacaktır. Bu konu ile ilgili olarak kurum ve kuruluşların aranmaması gerekmektedir.

AÖL GİRİŞ YERLERİ YENİDEN AÇIKLANDI


Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği açık lise sınavları için açık lise sınav giriş yerleri bu hafta içerisinde açıklanacak. Geçmiş dönem sınav uygulamalarına bakarak bu dönemi tahmin etmek gerekirse AÖL sınav giriş yerlerinin  bugün açıklanması muhtemel gözüküyor. 

Taşrada genelde ortaokul mezunlarının lise diploması almak için katıldığı açık lise 12. sınıf öğrencileri için dershaneye giderek YGS'ye hazırlanmanın bir yöntemi olarak tercih ediliyor. Öğrenciler açık liseye geçerek okula ayıracağı zamanı kendilerine ayırıyor ve bu süreyi evde, dershanede veya kütüphanede ders çalışarak geçiriyor. 

aöl

AÇIK LİSE SINAVLARI NE ZAMAN?


AÖL her dönem bir defa sınav yapıyor. Bu sınavlardan aldığı not öğrencinin o dersten geçip geçmeyeceğini, haliyle açık liseden mezun olup olmayacağını belirliyor. Öğrenciler 50 üzeri alırsa açık liseden mezun oluyor, 50 altında alırsa o dersten kalıyor. 

Kredisini tamamlayıp zorunlu dersleri veren öğrenci sorunsuz mezun oluyor. Öğrenci bir dersten geçemez ise 3 defa daha sınava giriyor ve yine geçemezse kredisi tuttuğu için zorunlu dersten muaf olarak mezun oluyor. Bu sebeple öğrencilerin büyük bir kısmı açık liseyi tercih ediyor.

 Açık Öğretim Lisesi'nde öğrenim gören milyonlarca öğrenciler için ilk dönem sınavı 02-03 Ocak 2016 tarihinde yapılmıştı. Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi 2. dönem sınavları yaklaşıyor. AÖL 2. dönem sonu sınavları 19-20 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınavın sonuçları 28 Nisan 2016 tarihinde yayınlanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.