AÖL sınav giriş yerleri açıklandı, Açık lise sınav giriş yeri meb.gov.tr öğren, AÖL 3. dönem giriş yeri sorgula

Açık Öğretim Lise 3. Dönem sınavları bu hafta 11-12 Haziran tarihlerinde yapılacak. Binlere öğrencinin gireceği 11-12 Haziran Açık lise giriş yerleri belli oldu mu? AÖF 3. dönem sınavları ile ilgili detaylar haberimizde.

AÖL sınav giriş yerleri açıklandı, Açık lise sınav giriş yeri meb.gov.tr öğren, AÖL 3. dönem giriş yeri sorgula
07 Haziran 2016 Salı 10:20

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise eğitimini dışarıdan bitirmek isteyen binlerce öğrencinin okuduğu Açık Lise 3. dönem sınavları bu hafta sonunda yapılacak. 11 Haziran Cumartesi ve 12 Haziran Pazar günü yapılacak AÖL 3. dönem sınav giriş belgesi ve yerleri belli oldu mu?

MEB Bakanlığına bağlı lises ve ortaokul eğitimini dışarıda okuyan öğrenciler MArt ayı içerisinde AÖL ve AÖO 2. dönem sınavlarında ter döktüler. 2. Dönem sınavlarının sonra ermesinden sonra öğrenciler bu hafta sonunda AÖL ve AÖO 3. dönem sınavlarına girecek. 11-12 Haziran 2016 tarihlerinde AÖL sınavlarına girecek öğrenciler sınav giriş yerlerini merak ediyorlar. MEB AÖL sınav giriş yerlerini henüz açıklamadı. AÖL sınav giriş yerleri açıklandığı an sayfamızdan öğrenebilirsiniz.

III. DÖNEM SONU SINAVLARI 11-12 Haziran 2016

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı III. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması. 4 Temmuz 2016

I. EK SINAV 23-24 Temmuz 2016

AÖL ve AÖO Sınav GİRİŞ YERİNİZİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI

AÖL giriş yerinizi, sınav sonuçlarını öğrenmek ve notlarınıza bakmak için aşağıdaki işlem basamaklarını uygulayabilirsiniz.
 
1. Bu bağlantıya ( www.aol.meb.gov.tr/  ) tıklayarak açık öğretim lisesi müdürlüğünün sayfasına gidiyorsunuz. Aşağıdaki resimde gösterdiğimiz bölümden AÖL öğrenci girişi butonuna tıklıyorsunuz ve karşınıza bir sayfa daha geliyor.

aöl öğrenci girişi


2. Karşınıza aşağıdaki resimdeki sayfa geliyor. Bu sayfada öğrenci numaranızı ve şifrenizi yazıp bir de üstte sayfanın size verdiği güvenlik numarasını gerekli yerlere yazıp sisteme giriş yapıyorsunuz.


aöl sınav sonuçları

3. Bu sayfadan soldaki menüler sayesinde hem AÖL sınav giriş belgenizi öğrenebilir ayrıca sınav  sonuçlarını görebilir hem de kredilerinizi, aldığınız dersleri öğrenebilirsiniz. Açık lise öğrencilerinin tüm aday işlemleri bu sayfa üzerinden gerçekleştirilir. 

Eğer öğrenci şifrenizi unuttuysanız size en yakın AÖL irtibat bürolarına uğrayıp şifre temin edebilirsiniz.

AÖL Sınavı ile ilgili bilinmesi gerekenler 

Öğrencilerimiz sınav giriş belgesinde yazılı sınav merkezleri ve okullarda (salon ve sırada) girmek zorundadırlar.

Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve açıklamalara uymanız yararınıza olacaktır.

Sınavda mağduriyet yaşamamanız için nüfus cüzdanınızın kesinlikle resimli olması gerekmektedir.

Kayıt yenileme işlemi yaptırdığı halde hiç ders seçememiş öğrenciler ile kayıt yenileme ücretini yatırıp ders seçme işlemini gerçekleştirememiş öğrencilerin

Ders Seçimi sistem tarafından yapılmıştır. Seçilen derslerden sınava gireceklerdir.

Askerlik (asker olma, askerden yeni terhis olma) cezaevi (cezaevine girmiş olma veya yeni çıkmış olma) zorunlu ikamet değişimi gibi (tayin, deprem, sel ve doğal afetlere bağlı ikamet değiştirme) ve sağlık nedenleri ile (raporlandırmak şartıyla) sınav giriş belgesinde belirtilen sınav merkezlerinde sınava giremeyecek öğrencilerimiz, il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan sınav yürütme kurullarına başvurarak (Ankara ve ilçelerinde oturanlar dâhil) yedek salonda sınava girmek için başvurabilirler. Geçersiz mazeret veya basit nedenlerden dolayı yapılan başvurular kabul edilemez.

Yedek salonda öğrencilerin sınava alınması sınav sorguçlarının değerlendirilmesini geciktirmesi nedeni ile sadece geçerli mazereti olan öğrencilerimizin yedek salonda sınava girebilmek için müracaat etmeleri rica olunur.

Sınavla ilgili tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayımlamış olduğu sınav yönergesi ve talimatları doğrultusunda yapılacaktır.

Yedek salon iş ve işlemleri ile ilgili olarak İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünü aramalarına gerek yoktur.
 


Etiketler; #AÖL
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.