AÖF sınavlarında 4 yanlış, 1 doğruyu götürecek

AÖF sınav sisteminde büyük değişiklik. Yüzbinlerce örenciyi ilgilendiren AÖF sınav sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Buna göre AÖF sınavlarında 4 yanlış, 1 doğruyu götürecek. İşte detaylar.

AÖF sınavlarında 4 yanlış, 1 doğruyu götürecek
19 Ekim 2016 Çarşamba 19:30

Açıktan üniversite okumak isteyen binlerce kişinin tercih ettiği Açıköğretim Fakültesi sınav sisteminde köklü bir değişikliğe gidildi. Yüzbinlerce AÖF öğrencisini ilgilendiren değişikliğe göre 4 yanlış 1 doğruyu götürecek. Ayrıca yapılan bir diğer değişiklik ise yüz yüze derslerin gelecek olması. AÖF bu konuda yazılı bir açıklama yaptı. 

4 Yanlış, 1 doğruyu götürüyor.

AÖF'te yapılacak yeni değerlendirme sistemine göre 5 sorudan 4 yanlış olursa, 5 inci soruda gidecek. Yani klasik olarak 4 yanlışın 1 doğruyu götürdüğü sistem AÖF'e getirildi. 

AÖF'te 7 doğru yapan öğrenciler kolaylıkla derslerden geçebiliyor ve Üniversite mezunu olabiliyordu. Çoktan seçmeli sistem ile üniversite mezunu çıkaran AÖF'teki bu değişiklik binlerce AÖF okuyanın tepkisini çekti. 

Yüz yüze dersler geliyor

 Açıköğretim Fakültesinde bir başaka değişiklik ise yüz yüze derslerin yapılacak olması. AÖF yüz yüze derslerin 22 Ekim'de başlayacağı bildirildi.

Yüz yüze derslerin tüm illerde ve Alanya,  Bandırma, Biga, Çorlu, Elbistan, Fethiye, İnegöl, İskenderun ve Polatlı olmak  üzere 9 ilçedeki merkezlerde gerçekleştirilecek yüz yüze derslere katılan öğrencilerden ücret talep edilmeyecek.  

AÖF tarafından konu ile ilgili yapılan değişiklik açıklaması şu şekilde;

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibarenAnadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmiştir.

Anadolu Üniversitesi gerek temel öğrenme materyali olan kitaplarda gerekse destek materyali olarak https://ekampus.anadolu.edu.tr içinde yer alan kaynaklarda sürekli güncelleme yapmaktadır. 

Bu anlamda gelişen teknolojinin sunduğu bütün imkânlar seferber edilerek Türkiye’nin en büyük e-öğrenme platformu siz öğrencilerimiz için hizmet vermektedir. Öğrenci başarısının artırılması için sürdürülebilir projeler geliştirilmeye devam edecektir.

Öğrencilerimizin Açıköğretim bürolarından teslim aldıkları güncellenmiş kitaplar ve https://ekampus.anadolu.edu.tr adresi dışında herhangi bir kaynaktan yararlanmamalarını önemle hatırlatırız. Kurum dışı kaynakların güncel olmayacağı ve mağduriyetlere neden olacağının bilinmesi gerekmektedir.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yüksel ataman - 7 yıl önce
aöf fakültesinde zar zor çalışan kesim okuyor.onunda sebebi derece kadro.benimde çalışamadığım ortada.hal böyle iken bir de 4 yanlış bir doğruyu götürür ise bu demektir ki herkes sınıfta kalacak
Avatar
Burak - 7 yıl önce
zaten millet zor okuyordu,iyiya hem milletin parasını alın hem sınıfta bırakın,bu sistemde 100 kişiden 5 kişi anca zamanında okulunu bitirir,2,3 sene sonra aöf aç kalır benden söylemesi,bu sistemde öğrenci bulamazlar,bu kafayı değiştirmesi gerekir aöfnin,birde tüm kayitlar bittikten sonra söylüyor 4 yanlış 1 doğruya geçtiğini bununda bizdeki adı soygundur,sen öğrenciye sordunmu bu sistemde okumak istediğini?niye sormuyorsun?müşteriler birbir okulu bırakınca anlarsınız 1,2 yıl sonra anyayı konyayı,
Avatar
şakaa - 7 yıl önce
ders geçme notu düştü diye açık öğretim ile uğraşıyorsunuz tamam.Peki para ile özel okullardan mezun olan öğrenciler.. diğer okullardaki ders geçme notları farklımı.HERKES çıkarına bakıyor.
Avatar
Sokk - 7 yıl önce
Ya şaka mı bu ya napiyosunuz Allah aşkına zaten çok zor dersler koca koca kitaplar okula gidemediğim için açıktan okuyom çocuğum var nasıl calisacamm mm bennn bide yanlış doğruyu goturuyo yapmayın be yapmayın uğraşmaktan vazgeçin artikkk bırakın yakamizi
Avatar
papatya - 7 yıl önce
zaten zar zor geçiyorduk, şimdi hepten yalan oldu
Avatar
yagmur - 7 yıl önce
Boyle bi saçmalık olamaz ozaman örgün okuyan ogrencilernde gotursun yanlislari dogrulari hani adalet hani esitlilk bu kararı alanları kınıyorum daha fazla insanları nasıl somurururm diye kafa yoracagniza egitim daha fazla nasıl ileri götürürüm diye kafa yorsanz hu ülkede işsiz insan olmaz tek ders için bile aynı parayı ödeyen arkadaslarmz var bu nasil sacmalik bu nasil zulumm eziyett sozo alaha havale edyrumm hakkimmm haramm olsun..
Avatar
Eyne adalet eyne hurriyet - 7 yıl önce
Ben önlisas olarak imamlıga baş vurdum simdi bu sene mezun olamasam o diplomayı almasam imam olamyacam ,ki bu gidisle olamayacam buna sebeb olanın, vesile olanın, emeği gecenin hier Kim varsa topunu Allahu zul celale havale ediyorum.
Avatar
Ali Veli - 7 yıl önce
Öp babayın elini.