AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?

23 24 Ocak tarihlerinde gerçekleşen açık öğretim fakültesi sınavının soruları henüz yayımlanmadı. Soruların 1 hafta içerisinde yayımlanması bekleniyor. Detaylar haberimizde.

AÖF sınav soruları ve cevapları açıklandı mı?
25 Ocak 2016 Pazartesi 12:27

Açık öğretim fakültesi 150 barajını geçen her öğrencinin tercih edeceği bölümlerden oluşan bir fakültedir. YGS'ye başvurduktan sonra sınava girerek 150 barajını geçtiğinizde Türkiye'deki üç üniversiteden birini tercih edebilirsiniz. Türkiye'de Anadolu Ünivertesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversietsi açıköğretim hizmeti vermektedir. 


Açık öğretim fakültesini sadece YGS'ye girenler tercih etmiyor. Herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümünde okuyanlar veya herhangi bir dört yıllık üniversiteden mezun olanlar da ikinci üniversite olarak açık öğretimde okuyabiliyor. Onların YGS'ye girmelerine gerek yok. Ekim döneminde başlayan "ikinci üniversite" kayıtlarında başvuru yapmaları yeterli.

Açık öğretim sınavları senede dört defa oluyor. Her iki dönem bir vize bir final şeklinde. Her dersten 20 soru soruluyor ve her ders için 30 dakika veriliyor. Cumartesi ve pazar gerçekleştirilen sınavlarda öğrenciler düşük geçme notuyla rahatlıkla ders geçebiliyorlar.

Peki 23 24 Ocak tarihlerinde yapılan açık öğretim fakültesinin soruları neden yayımlanmadı? Açık öğretim sınavları bittikten sonra aday kitapçıklarının ve optik formlarının tamamı Anadolu Üniversitesine ulaşıp gizli bir odaya alındıktan sonra 2016 güz fönemi final soruları ve cevapları açıklanıyor.

aof soruları ve cevapları
 
Sorulara ve cevaplara aşağıdaki bağlantıda ulaşabilirsiniz. Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız. 
 
Açıköğretim fakültesinde okuyan öğrenciler için her yıl 2 dönem sınav yapılmaktadır. Dönem sonlarına doğru yapılan bu sınavların sonuçlarına göre öğrenciler belli notlar alırlar. Bu sene AÖF öğrencileri için güz dönemi vizeleri 12- 13 aralık tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Final dönemi ise 23 - 24 ocak tarihlerinde yapıldı. Öğrenciler final sınavı için giriş yerlerini AÖF resmi internet sitesinden öğrenci girişi bölümünden T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile giriş yaparak öğrendiler. Ayrıca bu sistemden sınav giriş belgesinin de çıktısını alabildiler. Ayrıca her ilde bulunan AÖF bürolarından da sınav giriş belgenizi temin edebilirsiniz. Sınav giriş belgeniz ile öğrenci kimliğinizi yanınıza alarak sınava girebilirsiniz.
 
AÖF sınavları her yıl her dönem vize ve final olmak üzere 2 kez yapılmaktadır. Sınavlar sabah 9:30 da ve öğlen saat 14:00 da olmak üzere 2 oturum olarak gerçekleştirilmektedir. Sınava giren öğrencilere sınav soru kitapçığı ve optik okuyucu olmak üzere 2 tür belge verilmektedir. Sınavların hepsi çoktan seçmeli 5 şık olarak yapılmaktadır. AÖF ile ilgili tüm işlemlerinizi internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Kayıt işlemlerini, sınav giriş belgesini, sınav sonuç belgesi gibi işlemlerin hepsini AÖF kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemlerin hepsini gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. AÖF kurumunun öğrenciler için sistemine girişi internet sitesine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Sınava giren öğrenciler sınavdan çıktıktan sonra merak ettikleri şey sınav soru ve cevaplarıdır.
 
Bazı sınavlardan hemen sonra sınav soru ve cevapları internet ve televizyon üzerinden yayınlanırken AÖF sınavının soru ve cevapları hemen yayınlanmamaktadır. AÖF sınavı soru ve cevaplarının ne zaman yayınlanacağı ise daha belli değildir. Milli Eğitim Bakanlığı veya AÖF kurumlarından bu konu ile ilgili bir açıklama gelmemiştir. AÖF sınav soru ve cevaplarının 1 hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Sınav sonuçlarının da 20 gün içinde açıklanması beklenmektedir. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra ise internet üzerinden sınav sonuç bilginize ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden AÖF kurumunun resmi internet sitesine giriş yapmanız gereklidir. Giriş yaptıktan sonra öğrenci giriş bölümünde öğrenci numaranızı ve şifrenizi girmelisiniz. Son olarak güvenlik kodunu da girerek sisteme giriş yapmış olursunuz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.