Ankara Üniversitesi'nin amacı üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek?

Ankara Üniversitesi 31 Ocak'ta yaptığı İl Göç Uzman Yardımcılığı Sınavı'nda oldukça zor bir sınav yaparak adayların tamamına yakınının elenmesine sebep oldu.

Ankara Üniversitesi'nin amacı üzüm mü yemek yoksa bağcıyı mı dövmek?
23 Şubat 2016 Salı 02:01

 Göç Genel Müdürlüğü Aralık ayında yayımladığı duyuruyla 70 il göç uzman yardımcısı alacağını ilan etmişti.  31 Ocak 2016 tarihinde yapılan İl Göç Uzman Yardımcılığı sınavına 70 kişilik kadronun 20 katı yani 1400 kişi çağrıldı. Çağrılan adayların KPSS puanı baz alındığında taban puan 82 olarak belirlendi. 

Ankara Üniversitesi'nin 31 Ocak'ta yaptığı yazılı sınavları geçtiğimiz günlerde açıklandı ancak yazılı sınav sonuçlarında ölçme ve değerlendirme ilkelerine aykırı bir durum ortaya çıktı. 

Sınava giren 1400 adaydan sadece 33 aday yazılı sınavı geçebilmiş ve sözlü mülakata girmeye hak kazanmıştı. Oysa ilgili kadroya 70 kişilik alım yapılacaktır. 

Sosyal medyada birçok sayfada bu sınava 60 TL sınav ücreti vererek giren yüzlerce öğrenci haklı olarak Ankara Üniversitesi'ni eleştirmektedir.  Öte yandan Ankara Üniversitesi konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı. 

Konuyla ilgili yorumlarınızı sayfanın en alt bölümünden yapabilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.