ALES 2016 soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

ALES 2016 (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) 8 Mayıs 2016 tarihinde yapıldı. Peki 2016 ALES soru ve cevapları yayınlandı mı? Yüksek lisans ve akademik kariyer yapmak isteyenlerin girdiği Ales İlkbahar dönemi sınavı soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Detaylar haberimizde.

ALES 2016 soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?
09 Mayıs 2016 Pazartesi 10:59

8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşen Akademik Personel Lisansüstü Eğitim Sınavı ALES İlkbahar Dönemi'ne yüzbinlerce kişi girdi. 150 dakika süren sınav sonrasında sınava giren adaylar ALES'te sorulan soruları ve cevapları tartışmaya başladı. Bu seneki soruların önceki yıllara göre daha seçici olduğunu ifade eden uzmanlar, soruların öğrencileri uğraştırdığını söyledi. Dün sabah yapılan ALES sınavının soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Yüzbinlerce öğrencinin girdiği ALES İlkbahar  dönemi sınavında adaylara 150 soru soruldu. 150 dakikanın verildiği sınavda adaylar, özellikle sayısal sorularının uğraştırıcılığından şikayet etti. Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 alanlarının sorulduğu sınava giren yüzbinlerce kişi, sayısal sorularında sorulan mantık sorularının çözümünün uzun olmasından şikayet etti. Bu sene ALES İlkbahar döneminde hatalı soru var mı?

ALES Temel Soru Kitapçığına ulaşmak için tıklayın.

ÖSYM AİS aday işlemleri sistemine ulaşmak için tıklayınız.

ALES İlkbahar Dönemi sınavında hatalı soru varmı haberine gitmek için TIKLAYINIZ

ALES 2016 soruları ne zaman yayınlacak


ÖSYM tarafından yapılan 2016 ALES ilkbahar dönemi sınav soruları henüz yayınlanmadı. 8 Mayıs PAzar günü gerçekleştirilen sınavda sorulan 150 sorunun ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. ÖSYM sınavda sorulan soruların yalnızda yüzde 10'luk kesimini açıklıyor. Sınav sorularının ve cevaplarının yayımlandığını sitemizden öğrenebilirsiniz. ALES ile ilgili detayları ve yeni haberleri hemen öğrenebilmek için Kamu Saati Android uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz indirmek için tıklayınız.  Ayrıca ALES soruları ile ilgili güncel tartışmalara katılmak için Kamu Saati Facebook sayfasını beğenebilirsiniz. 

ALES 2016 Soru ve Cevapları Yayımlandı mı? Detayları öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.