Açık lise sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sonuçları açıklandı mı? AÖL sonucu sorgula

Milyonlarca öğrencinin katıldığı açık lise sonuçları açıklandı mı? AÖL sınavlarına giren öğrenciler AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Ancak AÖL sonuçları henüz açıklanmadı. Peki açık lise sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü açık lise sonuçları için bir açıklama yaptı mı? AÖL öğrenci girişi ile AÖL sınav sonucu sorgula.

Açık lise sonuçları ne zaman açıklanacak?  AÖL sonuçları açıklandı mı? AÖL sonucu sorgula
22 Nisan 2016 Cuma 22:02

Açık lise sonuçları açıklandı mı? Binlerce öğrencinin katıldığı açık lise sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak açık lise sonuçlarının 28 Nisan 2016 tarihinde açıklanacağı tahmin ediliyor. AÖL sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Her dönem bir kere yapılan AÖL sınav sonuçları öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. 

Açıköğretim Lisesi Sınavları Mart ayında gerçekleştirildi. Peki açık lise sonuçları açıklandı mı? Sınava katılan öğrencileri şimdi sonuç heyecanı sarmış durumda. Öğrenciler merakla sonuçların açıklanacağı günü bekliyor. AÖL sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca öğrencinin ter döktüğü AÖL sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Her yaştan öğrencinin lise diploması alma adına Türkiye'nin birçok yerinde katıldığı AÖL sonuçları ilerleyen günlerde açıklanacak. Açık lise sınav sonuçlarının açıklanma tarihiyle ilgili Açık Lise Müdürlüğü tarafından resmi bir açıklama gelmedi. Ancak sonuçların yakın bir tarihte açıklanacağı tahmin ediliyor. 

19 - 20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen AÖL sınavları iki gün boyunca üç farklı oturumda yapıldı. Kredisi eksik olan öğrencilerle kredisini tamamlayıp sadece mezun olmak amacıyla zorunlu derslerden sınava katılan öğrenciler bu üç farklı oturumda sınava girerek her sınavda soruların 20 soru için çaba gösterdi. Öğrencilerin AÖL sınavlarından başarılı olması için 50 puan alması gerekiyor. 

AÖL SINAV SONUÇLARI 2016 / AÇIK LİSE SONUÇLARI
(Sonuçlar açıklandığı an bu link aktif olacaktır.)

Türkiye'nin birçok yerinden farklı eğitim seviyelerine, kültür seyivelerine sahip öğrencinin katıldığı AÖL sınav sonuçları henüz yayımlanmadı. AÖL sınav sorularının sadece örgün eğitimi bırakıp üniversiteye hazırlanmak için açık liseye geçen öğrenciler tarafından değil de Türkiye'nin birçok taşrasında lise diplomasını almak için giren öğrencileri tarafından da cevaplandırıldığını düşünenler sınavın bu sebeple kolay olduğunu dile getiriyor.

AÇIK LİSEDE DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Açık lisede ders geçme notu 50. Öğrenci 50 ve üzeri aldığında o dersten geçmiş sayılıyor. Şayet öğrenci zorunlu derslerden kalır ama kredisini tamamlarsa o dersin sınavına iki kere daha giriyor. İkisinde de kalırsa sınavdan muaf oluyor. Açık lise sonuçları ile öğrencinin dersten geçip geçmediği belli oluyor.




 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.