2017 YGS soruları nasıl olacak? Soru Dağılımları

YGS'de Matematik, Fizik, Türkçe, Kimya ve Biyoloji konuları dağılımı nasıl olacak? 12 Mart Pazar günü yapılacak oturumda adaylar hangi konudan kaç soru gelecek merak ediyor. 2017 YGS soru dağılımı tahminleri ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

2017 YGS soruları nasıl olacak? Soru Dağılımları
08 Mart 2017 Çarşamba 14:25

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), 12 Mart 2017 Pazar günü saat 10.00'da yapılacak. Sınava 2 milyondan fazla aday katılacakken, YGS'de sorulacak soruların konu dağılımları merak ediliyor. Adaylar Matematik, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü, Kimya, Fizik ve Biyoloji derslerinden sorulara yanıt verecek. Peki 2017 YGS soru dağılımı nasıl olacak?

YGS'ye girecek adaylar, tüm derslerden sorulan sorulara yanıt verecek. Adaylar için YGS'de seçeceği bölüme göre derslerden alacağı farklı ağırlıklar mevcut. Örneğin öğrenci eşit ağırlıkla ilgili bir bölüm seçerse Türkçenin ağırlığı yüzde 14 15'e çıkıyorken sayısal ağırlıkta bir bölüm seçerse bu ağırlık yüzde 10 civarında kalabiliyor. 

YGS'de öğrenci her dersten sınava girerken ve her ders seçeceği bölümle ilgili puan türünü etkiliyorken LYS'de durum çok da öyle görünmüyor. LYS'de adaylar sadece kendi girmek istedikleri alanla ilgili derslerden sınava giriyor. 

YGS Nasıl olacak?, Zor mu Kolay mı?

Bu yıl yapılacak YGS'nin zorluk derecesi merak ediliyor. Tahminlerimize göre ÖSYM'nin 2017 YGS'yi 2016 YGS zorluğunda yapacağını söyleyebiliriz. Eleyici soruların olacağını adayların unutmaması gerekiyor. Standart Sapmayı etkileyecek 4-5 sorunun ÖSYM tarafından YGS'de sorulması bekleniyor. 

2017 YGS Konu-Soru Dağılımı

2017 YGS'de hangi konudan kaç soru gelecek en çok merak edilen soru oluyor. 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak YGS öncesinde siz değerli okuyucularımıza konuların soru dağılımlarını derledik. Aşağıdaki bağlantılardan ilgili derslerin konu-soru dağılımlarına bakabilirsiniz. 

2017 YGS Matematik soru dağılımları için TIKLAYINIZ

Türkçe, Tarih ve Coğrafya konu ve soru dağılımları görüntülemek için TIKLAYINIZ

Fizik, Kimya, Biyoloji Soru ve Konu Dağılımını görmek için TIKLAYINIZ

 


Etiketler; #2017 YGS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.