2016 YGS matematik soruları ve cevapları, Ygs matematik soruları nasıldı? Sınav soruları ne zaman yayınlanacak?

YGS'ye giren öğrenciler için 2016 YGS matematik soruları ve cevapları henüz yayımlanmadı ancak Kamu Saati olarak YGS matematik sorularını değerlendiriyoruz. Sınavda çıkan matematik soruları, problemler ve temel kavramlar başta olmak üzere 2016 YGS matematik sorularının çözümlerini hangi kanal verecek? 2016 YGS matematik soruları nasıldı? YGS matematik portakal sorusu nedir? Sınav soruları ne zaman yayınlanacak?

2016 YGS matematik soruları ve cevapları, Ygs matematik soruları nasıldı? Sınav soruları ne zaman yayınlanacak?
13 Mart 2016 Pazar 17:03

Yüz binlerce öğrencinin aylardır stresle, sıkıntıyla ve sabırla hazırlandığı 2016 YGS sınavı tamamlandı. Artık öğrenciler için 2016 YGS matematik soruları ve cevaplarıno kontrol etme zamanı. 2016 YGS'ye giren öğrenciler genel olarak tüm derslerin kolay olduğunu, matematiğin de kolay olduğunu ancak birkaç problem sorusunda zorlandıklarını, problemlerde iki üç sorunun çok uzun olduğunu ve zor anlaşıldığını belirtti. Geçen seneki matematik sorularıyla kıyaslayınca daha kolay bir sene olduğunun da altını çizen öğrenciler güzel puan beklediklerini belirtti. Peki 2016 YGS matematik soruları ve cevapları açıklandı mı? 

2016 YGS matematik soru ve cevapları henüz açıklanmadı. ÖSYM daha önce yaptığı bir açıklamada YGS sorularını 14 Mart Pazartesi günü basın kitapçığıyla birlikte adaylara duyuracağını bildirdi. 2016 YGS matematik soruları ve diğer YGS soruları yayımlandığı an bu sayfadan duyuracağız. Aşağıda sınava giren öğrencilerden sınavla ilgili yorumları bulabilirsiniz. Ayrıca Kamu Saati olarak aşağıda 2016 YGS matematik sorularıyla ilgili edindiğimiz bilgileri bu sayfada yayımlayacağız. Aşağılara da göz atmayı unutmayın.


2016 YGS Matematik soruları nasıldı?

Öğrenciler 2016 YGS matematik sorularının 2015 kadar kolay olmadığını, özellikle problemlerin paragraf kadar uzun olduğunu söyleyerek yorumda bulundu. Genel olarak sınavın kolay olduğunu ama matematikte zorlandıklarını belirttiler. Öte yandan matematik sınavında çıkan portakal sorusu da adaylar tarafından oldukça merak ediliyor.

2016 YGS matematik soruları ve cevapları açıklandığı an haber almak isterseniz Kamu Saati anroid uygulamasını indirebilirsiniz. Sorular açıklandığı an bildirim gönderilecektir. Kamu Saati android uygulamasını indirmek için tıklayınız. 

2016 YGS Matematik soruları ve cevapları

ÖSYM 2016 YGS matematik soruları ve cevaplarını henüz yayımlamadı. Resmi kitapçığı yayımladığı an Kamu Saati'ne, bu sayfaya eklenecektir. 


Aslında salt YGS matematik sorularının zor ya da kolay olduğunu söylemek yerine ufak bir analiz yaparak hareket etmek daha sağlıklı olacaktır. Burada temel noktamız ÖSYM'nin tavrı olacaktır. ÖSYM'nin gerek 2016 YGS matematik gerekse de YGS'de veya LYS'de sorulacak diğer derslerin sorularında takınacağı tavrı kim belirler? Tabii ki ÖSYM soru hazırlama komisyonları belirler. ÖSYM soru hazırlama komisyonları YGS matematik sorularını hazırlayan komisyon ve diğer derslerin sorularını hazırlayan komisyonlar şeklinde gruplanır.
 

YGS 2016 MATEMATİKTE HANGİ SORULAR ÇIKTI?


YGS 2016'da sınava giren öğrenciler matematik soruları için ciddi emek harcalayacaklar. 40 sayısal sorusundan genelde 32 tanesi matematik 8 tanesi de geometri olmaktadır. 

Matematik testi adayların işlemsel kabiliyetlerini, zamana göre işlem kabiliyetlerini ölçen ve adayları en çok zorlayan derslerin başında gelmekte. Matematik testi bir çok adayın gözünü korkutsa da aslında YGS de çıkan soruların bilgi ağılıklı olmadığını bilip konu ve soru çözümleri düzenli bir şekilde yapıldığı taktirde başarıya ulaşılabilecek bir ders niteliğinde. Düzenli çalışma ile başarının geldiği bir ders olan Matematik, adayların çok çalışarak başarıya ulaştığı bir ders niteliğindedir. 2016 YGS Matematik Konuları‘na geçmeden önceki yılın sınav değerlendirmelerini yapalım.

YGS 2016 Matematik soru dağılımı

ÖSYM her ders için her sınavdan bir 2016 YGS soru dağılımı hazırlamaz. Soruların konulara göre dağılımını eğer müfredatta çok ciddi bir değişiklik yapacaksa veya sınav sistemi değiştiyse bir kere yayımlar ve bir sonraki müfredat değişikliğine veya sınav sistemi değişikliğine kadar bir daha yayınlamaz. ÖSYM'nin YGS Matematik soru dağılımı için daha evvel yayımladığı liste şu: 



İşte 2016 YGS Matematik Konuları ve Dağılımları:


1 Sayılar
2 Basamak Kavramı
3 Taban Aritmetiği
4 Bölme-Bölünebilme
5 OBEB-OKEK
6 Rasyonel Sayılar
7 Sıralama-Basit Eşitsizlikler
8 Mutlak Değer *
9 Üslü İfadeler *
10 Köklü İfadeler *
11 Oran-Orantı
12 Denklem Çözme
13 Problemler
14 Mantık
15 Kümeler
16 Bağıntı-Fonksiyon
17 İşlem-Modüler Aritmetik
18 Permütasyon-Kombinasyon-Olasılık

Bu listeye baktığımızda aslında yıllardır YGS matematik sorularında çıkan bütün konuları görebiliriz. Bu demek oluyor ki bunun bize bir faydası yok. Ancak şunu söyleyebiliriz ki özellikle problemlere sıkı çalışsınlar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan - 8 yıl önce
Sorular şahaneydi
Avatar
bhct - 8 yıl önce
Matematik zordu gercekten
Avatar
matematik - 8 yıl önce
matematik vagonlu soruyu yapan var mı
Misafir Avatar
Ali İhsan - 8 yıl önce @matematik
Tren o gün arza yapmış biletler iptal onun için soruda iptal
Avatar
Senem - 8 yıl önce
Herkes matematik soruları için kolaydı diyo, bi ben mi zorlandım
Avatar
bymradd - 8 yıl önce
bu matamatik te kumaş sorusunun cevabı neydi arkadaşlar hani6 metrelik kumaş alacaktı 50 cm lik metreyle ölçeceğine 40 cm lik metreyle ölçmüş
Misafir Avatar
hoca - 8 yıl önce @bymradd
1.2
Avatar
kerem - 8 yıl önce
Ya anaokulu sorulariydi matematik cokkk kolaydi arkadaslar sacmalamayin matematik bakkal hesabiydi geometri zaten iki tane cember vardi xonlarda alan ve cevre bulsan yaprsin cok basittibu gidisle ben fizyoterapi ve rahabilitasyona gidebilirim
Avatar
ismet - 8 yıl önce
Hayır kesinlikle zordu dalga geçmeyin lütfen
Avatar
Ebru özay - 8 yıl önce
İptal.olacak sorular varmis diyolarda acaba gerçekten iptal.olcakmi 9 soru.iptalmis sozde