2016 TUS ilkbahar dönemi sonuçları ne zaman açıklanacak? TUS Sonuç Sorgula

Tıp Fakültesini bitiren binlerce doktor, 10 Nisan 2016 tarihinde yapılan TUS İlkbahar Dönemi Sınavına girdiler. Binlerce doktor adayın merakla beklediği 2016 TUS İlkbahar Dönemi sonuçları açıklandı mı? TUS sonucu sorgula - öğren

2016 TUS ilkbahar dönemi sonuçları ne zaman açıklanacak? TUS Sonuç Sorgula
22 Nisan 2016 Cuma 14:44

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) sınavı henüz açıklanmadı. Binlerce tıp öğrencisi ilkbahar TUS soru ve cevapları10 gün süreyle adaylara açılmıştı.. Peki 2106 TUS ilkbahar dönemi sonuçları ne zaman açıklanacak? 

10 Nisan 2016 tarihinde birçok doktor adayı Tıpta Uzmanlık Sınavı'na  (TUS) girdi. ÖSYM sınavdan sonra adaylar için TUS sınavının sorularını aday işlemleri sisteminden (ais) açtı. 10 gün süreyle soruların tamamına erişimi açan ÖSYM, 2016 TUS İlkbahar Dönemi sonuçlarını ne zaman açıklayacak merak konusu oldu. 

TUS nedir?

TUS 120 sorudan oluşan ve çoktan seçmeli olarak yapılan bir sınavdır. 10 Nisan 2016 tarihinde yapılan sınav saat 9:30'da başlamış ve toplam 150 dakika sürmüştür. Tıp fakültesinden mezun olan doktor adayları, TUS'a girerek branşlarını seçme imkanı yakalamaktadır. Tıp Fakültesinde okuyanlar bu alanda öncelikle mesleklerini yapabilmeleri için uzmanlık sınavına girmeleri gerekir. Tıpta Uzmanlık Sınavına  (TUS) girerek yeterli puan almaları gerekiyor.  TUS'a girmek isteyen adaylar sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde iki kez gerçekleştirilen bu sınava başvuru yapmaları gerekir. Başvurularını gerçekleştiren her aday kolay bir şekilde bu sınava giriş yapabilirler.

2016 TUS İlkbahar Dönemi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin 2016 TUS sonuçlarını yakın zamanda açıklaması bekleniyor.  12 gün önce yapılan TUS sınavının soruları adaylara hemen açılmıştı. ÖSYM'nin yakın zamanda 2016 TUS İlkbahar Dönemi sonuçlarını açıklayacak. Sınav sonucu açıklanır açıklanmaz sitemizden öğrenebileceksiniz. Takipte kalın

2016 TUS İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.