2016 TEOG sonuçları açıklandı, MEB E okul TEOG öğrenme

TEOG sınav sonuçları açıklandı. 27 28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan TEOG 2. dönem sınav sonuçları açıklandı. Daha evvel MEB tarafından 13 Haziran'da açıklanacağı duyurulan TEOG sonuçları açıklandı. 2016 TEOG sonuçları e okul üzerinden öğrenebilebilir. MEB e okul teog sonucu sorgula.

2016 TEOG sonuçları açıklandı, MEB E okul TEOG öğrenme
08 Haziran 2016 Çarşamba 17:20

TEOG sonuçları açıklandı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları açıklandı. Yüzbinlerce öğrenci daha iyi bir lise eğitimi alabilmek için girdiği Teog 2. dönem sınav sonuçlarını merak ediyor.  1 milyon 700 bin öğrencinin girdiği TEOG 2. dönem sınavları 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşti. Teog 2. dönem sınav sonuçları açıklandı. İşte TEOG sınav sonuçları öğrenme sayfası. Daha iyi bir lise eğitimi görmek isteyen yüzbinlerce öğrenci, teog sınavlarında iyi bir puan alabilmek için yarıştı. Bir kısım öğrenciye göre sınavların zor olduğu ifade edilse de çalışan öğrenci için sınavların zor olmadığı ve kolay geçtiği söyleniyor. PEki teog sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Teog sınavında iptal edilecek soru var mı? Teog ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEB E OKUL TEOG SONUCU ÖĞREN

TEOG Sınav Sonuçlarına İtiraz Nasıl Yapılır Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Sınavın en çok tarıtşılan yanı yanlış soruların olması ve iptal edilecek soruların sorulduğu konusu oldu. Elbette her sınavda olduğu gibi sınav sonrasında birçok soruya öğrenciler itirazda bulundular. Peki Teog sorularına nasıl itiraz edilir?

Nisan ayının sonunda yapılan ve 1 aydan fazla bir zaman geçen TEOG sınavlarının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oluyor. Sınava giren yüzbinlerce öğrenci ve bunların velileri, TEOG sonuçlarının biran önce açıklanmasını istiyor. Peki TEOG 2.Dönem Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

27 Nisan 2016 Çarşamba günü ilk oturumun gerçekleştiği TEOG'da öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girdiler. 28 Nisan 2016 Perşembe günü yapılan ikinci oturumda öğrenciler Fen ve Teknoloji, T.C İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavlarında ter döktü.




TEOG Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Elbetteki sınav bitiminden sonra öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği konu sınav sonuçlarının ne olduğu. Her öğrenci sınavdan çıktıktan sonra kaç puan aldığını merakla beklerken, sınav sonucunun ne zaman açıklanacağı da öğrenciyi strese sokuyor. MEB, TEOG Sınav takviminde sınav sonuçlarının Haziran 2016'nın üçüncü haftasında açıklanacağını belirtmişti. Yani Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı 2. Dönem sonuçları 13 Haziran 2016 Pazartesi günü açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasından sonra TEOG sınavlarında iptal edilen herhangi bir soru olup olmadığı netlik kazanacak.

TEOG İPTAL EDİLECEK SORU VAR MI Haberine gitmek için TIKLAYINIZ 
 

Teog Tercihleri ne zaman başlayacak? 

TEOG 2. Dönem sınavlarının sonuçlar henüz açıklanmadı. Sınava giren yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sınav açıklandıktan sonra öğrencileri tercih heyecanı saracak. Lise eğitimini iyi bir okulda sürdürmek isteyen öğrenciler aldıkları puanlara göre tercih yapacak. TEOG tercihlerin Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı'nı (AOSP) baz alarak yapacak.

Geçtiğimiz yıl yani 2014-2015 öğretim yılında Teog tercihleri Temmuz ayında yapılmıştı. 2015-2016 yılı Teog tercihleri ile ilgili kesin bir tarih verilmedi. Ancak  sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında tercih işlemlerinin başlayacağını tahmin ediliyor.

Okul müdürlükler 9-13 Mayıs tarihleri arasında okullara ait kontenjanları e-okul üzerinden sisteme girecek. Bu bilgi baz alındığında Teog sınavlarının hafta içerisinde açıklanma ihtimalinin olacağı görülüyor. MEB, puanları açıkladıktan sonra tercih işlemlerinin başlayacağı belirtiliyor. 

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI (AOSP) NE DEMEK?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl 2 defa yaptığı TEOG sınavlarının puan hesaplamasında ağırlıklandırılmış ortak sınav puanına göre öğrencilerin tam puanını hesaplıyor. TEOG sınavlarında her dersin belli bir katsayı puanı var. Sınava giren öğrenciler, girdikleri derslerin katsayıları ile puanlarını ayrı ayrı çarparak derslerin AOSP puanını hesaplamış oluyor. Daha sonrasında bu puanlar toplanarak, 700 tam puan üzerinden AOSP hesaplanıyor.

TEOG Tercihleri nasıl yapılacak?

Teog puanları açıklandıktan sonra MEB'in belirlediği tarihte tercih yapacaklar. Tercih yapacak öğrenciler elinde bulundurdukları AOSP ile gitmek istedikleri okulların isimlerini yazacak.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi TEOG sınavına giren yüzbinlerce öğrenci, tercihlerini Yerleştirme işlemleri için yapılan TEOG tercihleri https://e-okul.meb.gov.tr/ internet adresinden bireysel olarak yapacak. Sisteme giriş yapan öğrenciler Tercih Yapmak İstiyorum butonuna tıklayarak tercihlerini yapabilecekler. Tercihlerini yapan öğrencilerin unutmaması gereken, okul müdürlüklerine gidip yaptıkları tercihleri ekektronik ortamda onaylatması olacak. Tercihlerini onaylatmayan öğrencilerin tercihleri geçersiz sayılacak.

En fazla 25 tane tercihin yapılacağı Teog tercihlerinde öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Peki öğrenciler ve veliler tercih yaparken nelere dikkat etmelidir?

Tercih Yaparken nelere dikkat edilmelidir

Öğrencilerin ve velilerin tercih yaparken en çok hata yaptıkları konulardan biriside puanın dikkate alınmayışı ve okul kontenjanları oluyor. Tercih yapacak öğrenci mutlaka AOSP göre tercih işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Bir diğer husus ise okul kontenjanları. Öğrenciler ve veliler okul kontenjan durumlarını ve okulların tanıtım bilgilerini dikkatli bir şekilde incelemesi tavsiye ediliyor. 

Tercih işlemleri ekranında giren öğrenciler, "Tercih Yapmak İstiyorum" butonuna  veya "Özel Okula Kayıt Yaptıracağın Tercih Yapmayacağım"  butonlarını görecekler. Burada dikkat edilmesi gereken husus, özel okullara gitmek isteyen öğrencilerin  "Özel Okula Kayıt Yaptıracağın Tercih Yapmayacağım" butonunu işaretlemeleri, "Tercih Yapmak İstiyorum"  butonunu işaretlememeleri gerekmektedir. 



TEOG PUAN HESAPLAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ.

TEOG TÜRKÇE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG iNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG YABANCI DİL SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG FEN ve TEKNOLOJİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ
 


TEOG ile güncel bilgileri anında öğrenmek istiyorsanız Kamusaati uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Kamusaati android uygulamasını indirmek için TIKLAYINIZ


 


Etiketler; #TEOG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.