2016 LYS Tarih soruları ve cevapları - LYS tarih soruları nasıldı?

LYS tarih sınavı soruları ve cevapları yayımlandı mı? LYS 4 Sosyal Bilimler sınavında 44 tarih sorusu bulunuyor. Adaylara bu soruları cevaplamaları için 65 dakika süre veriliyor. Peki 18 Haziran 2016 LYS tarih soruları yayımlandı mı? LYS tarih soruları ve cevap anahtarı haber detayımızda... Peki LYS tarih soruları nasıldı? Tarih soruları kolay mıydı?

2016 LYS Tarih soruları ve cevapları - LYS tarih soruları nasıldı?
18 Haziran 2016 Cumartesi 12:55

LYS tarih sınavı 18 Haziran 2016 tarihinde sabah 10.00 'da başlayan LYS 4 Sosyal Bilimler sınavı içerisinde uygulandı. LYS tarih sınavı için adaylara 65 dakika süre verildi. Bu 65 dakikalık süre içerisinde adayların 44  LYS tarih sorusunu cevaplandırmaları istendi. Peki LYS tarih soruları ve cevapları yayımlandı mı? ÖSYM'nin hazırladığı LYS tarih soruları yayımlanmadı ancak biz tarih sınavına katılan adayların yorumlarından hareketle tarih sorularını sizlerle paylaşıyoruz. 

LYS TARİH SORULARI (Sizlerden gelenler)

LYS tarih sınavı hakkında adayların birçoğu sınav çıkışında soruların çok kolay olduğunu, seçici olmadığını, çok az çalışan öğrencilerin bile rahatlıkla çözebileceğini belirttiler. Soruların genelde bilgiye dayalı olduğu, çok düşündürmeden hızlıca cevap verdiklerini de sözlerine eklediler.

LYS tarih sınavına katılan adaylardan ve uzman öğretmenlerimizden gelen tarih soruları burada paylaşılacaktır. Adayların LYS tarih sınavında cevapladıkları ve akıllarında kalan soruları sayfamızın en altındaki yorum bölümünden iletmesi ile bu bölüm doldurulacaktır. Özellikle TS bölümlerinden tercih yapacak adaylar için tarih sorularını doğru cevaplamak olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Adaylar 44 tarih sorusundan ne kadar fazla cevaplarlarsa LYS sonrası yerleştirme puanları o kadar yüksek olacak. 

2016 LYS tarih soruları ÖSYM tarafından yayımlandığı an buraya link olarak eklenecektir.

LYS  4 TARİH SORULARINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LYS  4 COĞRAFYA SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ


LYS  4 FELSEFE SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS 1 MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS 1 GEOMETRİ SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

 

LYS TARİH SINAVINDA HANGİ KONULARDAN SORU ÇIKTI?

Adayların katıldıkları LYS 4 Sosyal Bilimler Tarih sınavında adaylara tarih dersiyle ilgili, Tarih Bilimine Giriş (Tarih öncesi çağlar, ilk insanlar vb.) İslâmiyet öncesi Türk tarihi (Türklerin kullandıkları eşyalar, Türklerin yaşayış biçimleri, Türklerin tarihi), İslâm Tarihi (Osmanlı tarihi, Osmanlı'nın kuruluş, yükselme, gerileme ve çöküş dönemleri), Yeniçağ'da Avrupa, Kurtuluş Savaşına Hazırlık, Mondros Ateşkesi ve İşgaller, Atatürk İlke ve İnkılapları gibi alanlardan olmak üzere sorular çıkıyor.  Özellikle Atatürk ilkeleri bölümünden daha fazla soru çıkıyor.

Adayların TS 1 ve TS 2 puan türlerini etkileyecek LYS tarih sınavı soruları ÖSYM tarafından titizlikle hazırlandı ve çalışanla çalışmayan adayların ayırt edilmesini sağlayacak zorlukta yapılması istendi. 

LYS TARİH SINAVI NASILDI?

Sınava katılan birçok aday LYS tarih sınavının biraz bilgi ağırlıklı olduğunu belirtti. Yorumdan çok bilgi ağırlıklı olması sınavın daha hızlı bittiğini, soruların daha hızlı cevaplandırıldığını ancak yorum yapmadan sadece bilgiyle cevaplandığını belirttiler. Sizce LYS tarih sınavı nasıldı?


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tuğba - 7 yıl önce
Biz bir yıl boyunca sinava calisalim gecemizi gundumuzu katarak baskalari torpille bir yerlere yerlessinler gercekten iciniz nasil rahat ediyo cok merak ediyorum boyle insanlara hakkimi helal etmiyorum sinav sorularina gelince orta duzeydi ama bir yillik emek calisma iki saatte yok olup gidebiliyo herseye alismalisinizz
Misafir Avatar
FURKAN - 7 yıl önce @Tuğba
AYNEN ÖYLEDİR
Avatar
Djdjjdj - 8 yıl önce
Sayısalcı olduğum halde sınav cidden çok basitti umarım matematikte böyle olur çünkü kolay olsada zor olsada adam konuyu bilmiyorsa hiçbirşey yapamaz tahminimce zaten tüm hepsi kolay olcak
Avatar
canan - 8 yıl önce
Sorular aciklandigindan beri bakmaya calisiyorum ama hala sorulari goremedim yardimci olun lutfen :( delirmek uzereyim