2016 LYS sınavları ne zaman yapılacak?

2 milyona yakın öğrencinin katılacağı LYS sınavları ne zaman yapılacak? YGS'de barajı geçen öğrencilerin dört yıllık bir üniversiteye gitmek için gireceği 2016 LYS ne zaman yapılacak? Haziran ayında iki hafta süreyle yapılacak LYS'ler her sene olduğu gibi bu sene de haziran ayında yapılacak. İşte tüm detaylar...

2016 LYS sınavları ne zaman yapılacak?
09 Mayıs 2016 Pazartesi 15:40

YGS'den 180 barajını geçen öğrencilerin katılmaya hak kazandığı LYS ne zaman yapılacak? 180 barajını geçen 1 milyon 800 bin öğrencinin katılacağı LYS'ler her sene olduğu gibi bu sene de haziran ayında yapılacak. İki hafta süreyle uygulanacak LYS sınavlarında adaylar matematik, geometri, edebiyat, tarih, coğrafya ve fen bilimleri gibi alanlarda sınava tabi tutulacak. Öğrenciler sadece tercih yapmak istediği alanla ilgili LYS sınavına katılacak. 

ÖSYM LYS 1,2,3,4,5 ve 6 şeklinde uygulayacağı  LYS sınavlarında adayların birikimini, öğrenme kapasitesini ölçecek. LYS sonuçları açıklandığında adayın YGS puanının da dahil edildiği bir yerleştirme puanı hesaplanacak. Adaylar üniversite tercihlerini bu yerleştirme puanıyla yapacak.

2016 LYS SINAV TAKVİMİ

18 Haziran 2016 Cumartesi - LYS 4 ( Sosyal Bilimler )
19 Haziran 2016 Pazar - LYS 1 ( Matematik )

25 Haziran 2016 - LYS 2 ( Fen Bilimleri ) ve LYS 5 (Yabancı Dil)
26 Haziran 2016 - LYS 3 (Edebiyat)

Farklı tarihlerde yapılan LYS sınavlarının sonuçlar ÖSYM sınav takvimine göre 18 Temmuz 2016 günü açıklanacak. Sınav açıklandıktan sonra da LYS tercih dönemi başlayacak.
 


Etiketler; #sınav #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.