2016 LYS edebiyat sınavı soruları ve cevapları burada!

2016 LYS edebiyat soruları ve cevapları yayımlandı. Yüz binlerce TM öğrencisinin kaderini belirleyecek LYS edebiyat soruları ÖSYM tarafından yayınlandı. LYS edebiyat soru ve cevaplarının bugün yayımlanacağı tahmin ediliyordu. Haber detayımızda LYS 3 edebiyat sınav soruları ve cevaplarıyla ilgili tüm detayları ve analizleri bulabilirsiniz.

2016 LYS edebiyat sınavı soruları ve cevapları burada!
26 Haziran 2016 Pazar 10:19

2016 LYS edebiyat soru ve cevapları yayımlandı. Geçen hafta başlayan LYS sınavları süreci bugün yapılan LYS 3 edebiyat ve coğrafya ile sona erdi. Peki LYS 3 edebiyat soruları ve cevapları ne zaman yayımlandı. ÖSYM geçen hafta diğer LYS sınavlarında biraz mantık değiştirmiş ve sınav sorularının ve cevaplarının yayımlanmasını ileri bir tarihe bırakmamış pazar öğleden sonra ilk oturumların bitmesiyle hemen yayımlamıştı. Bu sebeple LYS edebiyat sınavı soruları ve cevapları birkaç saat içerisinde yayımlanır diye tahmin ediyoruz. LYS edebiyat soru ve cevapları yayımlandı. İndirme linki aşağıdadır.

Kamusaati olarak LYS edebiyat soruları  ve cevap anahtarının ÖSYM tarafından yayımlanacağı anı büyük bir titizlikle takip ediyoruz. Edebiyat soruları yayımlandığı an bu sayfada biz de sizlere duyuracağız. Soruları ve cevap anahtarını herkesten önce öğrenmek isterseniz android uygulamamızı indirebilirsiniz. Android uygulamamız üzerinden size ücretsiz bildirim göndereceğiz. Uygulamayı indirmek için tıklayınız.

LYS EDEBİYAT SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI


LYS 3 EDEBİYAT SORU VE CEVAPLARI İNDİR

LYS edebiyat soruları henüz açıklanmadı. Ancak açıklandığı an tam burada PDF indirme linki yer alacaktır. Siz de edebiyat sorularını ve cevaplarını hızlıca öğrenmek için bu sayfayı sürekli kontrol edebilirsiniz. 

2016 LYS edebiyat sınavına katılan öğrenciler her sene olduğu gibi bu sene de sınavdan hemen sonra sınavda çıkan soruları, sorularla ilgili yorumları veya sınavla ilgili en ufak bir bilgiyi arıyorlar. Bu sebeple bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorlar. 

LYS edebiyat sınavı saat 10.00'da başladı ve Coğrafya sınavıyla birlikte olacak. Sınavın bitmesiyle birlikte edebiyat soruları da kendini göstermeye başlayacak. 

2016 LYS 3 EDEBİYAT NASILDI? UZMAN YORUMLARI

LYS COĞRAFYA SORULARI VE UZMAN YORUMLARI

2016 LYS EDEBİYAT KONULARI VE SORULARI

Aşağıda 2016 LYS edebiyat sınavında çıkması muhtemel konular yer alıyor.

LYS edebiyat sınavında toplamda 56 soru çıkıyor. 56 sorunun hemen hemen 20-22 tanesi YGS Türkçe konularından 35-36 tanesi de Türk edebiyatı dersinin içeriğinden çıkıyor. YGS Türkçe konularından özellikle paragrafta anlam, cümlede anlam ve sözcükte anlam soruları ağırlıklı soruluyor. Dil bilgisinden ise karma dil bilgisi, sözcük türleri ve cümle çeşitleri en çok sorulan konulardan. 

LYS edebiyat soruları içerisinde ağırlığı Türk edebiyatı dersinin konuları alıyor. İşte bu dersin konuları. LYS edebiyat konularının yanında fenomen edebiyatçı Kaan Hoca, konularla ilgili ince bilgiler, ipuçları verdi.

İslâmiyet Öncesi Türk Edebiyatı ( Özellikle sözlü dönem ürünleri, destan, koşuk, sav, sagu gibi bölümlerden veya Uygur ile Göktürk metinlerinden soru gelebiliyor. )

İslâmi Dönem Türk Edebiyatı - Divan Edebiyatı ( Öğrencilerin en çok zorlandığı konu Divan edebiyatıdır. Söz sanatları divan edebiyatından sorulduğunda öğrenciler genelde zorlanabiliyor. Ayrıca Divan edebiyatının yani Klasik Türk edebiyatının sanatçıları ve özellikle isimlerinin zor olması da öğrencileri şaşırtabiliyor. )

Tanzimat edebiyatı ( 10-12 tane sanatçının olması ve özelliklerinin net olması Tanzimat edebiyatını LYS edebiyat soruları içerisinde daha özel bir yere sokuyor. Ezberlenmesi kolay, çalışması kolay ve zevkli bir konu. )

Servet-i Fünun Edebiyatı (Soru çıkma ihtimali yüksek konulardan. Özellikle Tevfik Fikret sorulabilir.)

Fecr-i Ati edebiyatı ( Pek önemli bir konu değil, gelse bile öğrenciler bu konuyu banko yapıyor.)

Milli Edebiyat Dönemi ( 2016 LYS edebiyat sınavında mutlaka soru beklediğim, hatta seçici soruların sorulacağını tahmin ettiğim bölüm. )

Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı (Yakın dönem olduğu için, yaklaşık 250 kadar sanatçı, 2500 civarı eser olduğu için öğrenciler bu dönemde oldukça zorlanıyor, soruları genelde bu bölümden kaçırıyor.)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serhat. - 8 yıl önce
Hayat besyo ile güzel ;)
Misafir Avatar
Derya - 7 yıl önce @serhat.
Serhat salkimi acaba
Avatar
zehra - 8 yıl önce
coğrafya bayağı bi zordu ama edebiyat iyiydi.
Avatar
Merve - 8 yıl önce
Bence de sınav çok kolaydı belirleyici olanın mat fen olması pekde umrumda deil zaten mat ve fendede iyi yaptım
Avatar
Şehmus - 8 yıl önce
Edebiyat tarih kolaydi ama coğrafya cok zordu bi da sosyoloji bölümü de zordu bu sinav çalişmayanlarin işine yaradi
Avatar
Admin - 8 yıl önce
Cook iyi ve kolaydi bence
Avatar
Eda - 8 yıl önce
Soru ve cevapları bulamıyorum yardım
Misafir Avatar
Ali - 8 yıl önce @Eda
http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/LYS/Sorular/LYS3_TURKDILIVEEDEBIYATI26062016.pdf
Avatar
kûbra - 8 yıl önce
Edebiyat kolaydi Dakar cografya asiri zordu boslarim bayagi vardi
Avatar
Oguz - 7 yıl önce
Coğrafya kolaydı edebiyat biraz zordu