2016 AÖF sınav sonuçları açıklandı

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Güz Dönemi Ara Sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlarınızı haberimiz aracılığıyla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar;

2016 AÖF sınav sonuçları açıklandı
07 Aralık 2016 Çarşamba 15:14

26-27 Kasım'da yapılan ve Açıköğretim'in yeni sınav sisteminde ilk defa sınava giren yüzlerce öğrencinin beklediği AÖF sınav sonuçları az önce AÖF resmi sitesinde açıklandı.

Açıköğretim'in yeni sınav sistemiyle sınava giren yüzlerce öğrencinin hayecanlı bekleyişi sona erdi. Açıköğretim Fakültesi Güz Dönemi ara sınavlarının sonuçları https://sinavsonuc.anadolu.edu.tr/ adresinde erişime açıldı. Adaylar T.C kimlik numaraları ile giriş yaparak sonuçlarını görebilecek.

SINAV SONUCUNU GÖREBİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF Finaller Ne Zaman?

AÖF Güz dönemi final sınavları 14 Ocak 2017 Cumartesi ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacak. Öğrenciler final sınavı giriş yerlerini sınavdan bir hafta önce internet üzerinden öğrenebilecek.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının yazısı gereği, 2016-2017 Öğretim Yılından itibaren Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinde, sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi, Anadolu Üniversitesi Senatosunun 04/10/2016 tarihli ve 7/8 sayılı kararıyla kabul edilmişti.

AÖF yeni ders sisteminde 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecek.

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize%30 ve Final%70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.