2015 İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı ne zaman?

İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı için resmi makamlardan bir açıklama gelmemesi binlerce kişinin mağduriyetine neden oluyor.

2015 İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı ne zaman?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Her yıl yapılan ancak bu yıl hakkında tek bir açıklama dahi yapılmayan İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı dolayısıyla binlerce mağdur aday yetkililerden açıklama bekliyor. 31 Temmuz 2015 tarihinden sonra sınav hakkında Adalet Bakanlığı yetkililerinden açıklama gelmemesi, ya da konuyla ilgili sorulan sorulara açık bir yanıt verilmemesi sınava hazırlanan adaylar için büyük sorun teşkil ediyor. 

Çok sayıda eğitim kurumunda 2015 İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı için eğitim gören adaylar şimdi sınavla ilgili bazı sorulara cevap arıyor. Konu ile ilgili tarafımıza ulaşan okur maillerinden derlediğimiz talepleri paylaşıyoruz.

Rutin sınav hakkında neden bilgi yok?

Sitemize mail yoluyla ulaşan okurlarımız İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı hakkında ilgili yönetmelik ve ÖSYM arşivlerine dayanarak "rutin sınav" algısının oluşmasının normal olduğunu belirtmişler, bu sınav için eğitim kurumlarına en az 1000 TL'den başlayan rakamlarla ödeme yapmışlardır. Bu kapsamda toplumda rutin olarak algılanan bir uygulamanın hiç bir açıklama yapılmadan kaldırılması ya da ertelenmesi mağduriyet yaratmaktadır. 

Atama biçimi netleştirilmelidir.

Bir süre önce sosyal medya platformlarından çıkan çeşitli söylentilerde ilgili kadrolara dışardan atamanın bir daha yapılmayacağı, kurum içi atamaların gerçekleştirileceği iddia edilmektedir. Ancak rutin bir uygulama kanaati ile sınava hazırlanan adaylara bu konuda her hangi bir bilgi verilmemiştir. SInav yapılacaksa bu söylentilerin aksini ortaya koyan bir açıklamaya ihtiyaç bulunmaktadır. Aksi takdirde adayların sınav motivasyonu tamamen bitirilecektir. 

Adaylar cevap bekliyor

İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı için aylardır hazırlanan ve bu kapsamda eğitim gören adayların yetkililere ilettiği soruları paylaşıyoruz.

  • 2015 yılı içerisinde İcra Müdür ve Müdür Yardımcılığı Sınavı yapılacak mıdır? Yapılacak ise sınav takvimi içerisinde ne zaman yer alacaktır? Yönetmelik hangi süre ve şekli işaret etmektedir? Yapılması planlanmıyor ise bunun gerekçeli sebebi nedir?
  • İMS 2015 sınavı yıl içerisinde yapılmayacak ise bunun sebebi nedir? Yönetmelikte bu bağlamda bir değişiklik yapılmış mıdır ya da yapılması planlanmakta mıdır?
  • Yapılacak ya da yapılmayacak olan İMS Sınavı için oluşan bu belirsizlik durumu için resmi bir açıklama gelecek midir?
  • 2015 yılında yapılmaması durumunda 2016 yılında sınav yapılacak mıdır? 2016 yılının sınav takviminde ne zaman yer alacaktır?
  • Tüm bu sorulara Adalet Bakanlığı ya da ilgili birimlerinin bir cevap vermesi/vermemesi resmi olarak gerekli olmayan bir durum mudur? Resmi ve rahatlatıcı bir açıklama yapılıp-yapılmaması Adalet Bakanlığı takdirinde midir?
  •  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.