YGS mağduru öğrencilere müjde: Lüzümsuz iptal edilen sınavlar kabul edildi

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, YGS'de sınavı sonradan iptal edilen bazı öğrencilerin sınavlarının ÖSYM ile görüşmeler sonrası yeniden kabul edildiğini söyledi.

YGS mağduru öğrencilere müjde: Lüzümsuz iptal edilen sınavlar kabul edildi
13 Nisan 2017 Perşembe 20:21

Kamu Başdenetçisi  Şeref Malkoç  Artvin Çoruh Üniversitesi'nde düzenlenen Akademik Yükselme, Teşvik ve Ödül Töreni katıldı. Malkoç buradaki konuşmasında, üniversite sınavına geç kaldığı için mağdur olan öğrencilerin mağduriyetlerini gidereceklerini dile getirerek "Çok şükür lüzumsuz iptal edilen sınavları ÖSYM bizim ikaz ve uyarılarımız üzerine, sınavlarını kabul etti" açıklamasında bulundu.

"ŞİKAYETLERİ İNCELEMEYE ALDIK"

Malkoç, "ÖSYM üniversiteye giriş sınavının birinci basamağını yaptı. Kurallarında bazı değişiklikler koydu. Mesela 9-15 kuralını koydu. Sınav 10'da başlayacak bütün öğrenciler en geç 9:45'de gelecek. Fakat gelemeyen çocuklar oldu, 15 değil de 10 dakika kala gelenler oldu, bir kısmını sınava almadılar. Çocuklar ağladılar sızladılar, sınava 10 dakika 5 dakika kala gelenleri bazı görevliler aldı tutanak tuttu, sonradan sınavlarını iptal ettiler. Bu çocukların bir kısmı bize geldi. Biz bunlarla ilgili şikayetleri aldık ve incelemeye başladık.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.