Üniversiteye giriş sınav sistemi değişecek mi? Bakan Yılmaz'dan açıklama

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, 23 Nisan kapsamında çocukları makamında kabul etti. Bir öğrencinin, 'üniversiteye girişin tek bir sınava bağlı olmaması gerektiği' düşüncesine katılan İsmet Yılmaz, AK Parti Hükumet Programında birden çok sınav yapılması önerisinin bulunduğunu söyledi. Peki Üniversiteye giriş sınavları nasıl olacak? İşte detaylar.

Üniversiteye giriş sınav sistemi değişecek mi? Bakan Yılmaz'dan açıklama
23 Nisan 2017 Pazar 18:50

Milli Eğitim Bakanı (MEB) İsmet Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, okullarından gelen öğrencileri makamında kabul etti. Etkinlik sırasında sınav sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan İsmet Yılmaz, üniversiteye girişin tek bir sınava bağlı olmaması gerektiğini düşündüğünü söyledi. İşte İsmet Yılmaz'ın açıklamaları haberimizde. 

Üniversiteye igrmek isteyen milyonlarca kişi, YGS ve LYS'de ter döküyor. 12 yıllık eğitimin sonunda adaylar 2 sınava girerek üniversiye hayatına adım atıyor.  Geleceğin tek bir sınava bağlı olması birçok kesim tarafından eleştiriliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir öğrencinin MEB Bakanı İsmet Yılmaz'a sorusu büyük dikkat çekti. 

MEB İsmet Yılmaz'ın çocukları kabulü sırasında bir öğrencinin "üniversiteye girişin tek bir sınava bağlı olmaması gerektiği"ni söylemesi üzerine, "Aynen senin gibi düşünüyorum. Tebrik ediyorum. Şimdi Yekta Bey'e de ÖSYM Başkanımıza da söyleyeceğim. Bakalım bir çalışma yapsınlar. Birçok sınav...Bu normalde, AK Parti'nin Hükümet Programı'nda da var." ifadelerinde bulunarak konuya ilişkin çok önemli bir açıklama gerçekleştirmiş oldu.

Üniversiteye giriş Sınavları TEOG gibi mi olacak? 

İsmet Yılmaz'ın bu açıklamasının ardından, Üniversite'ye giriş sınavlarının nasıl olacağı merak ediliyor. AK Parti'nin 65. Hükümet Programında;  "Öğrencilerimiz üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla yükseköğretime geçişteki sınavların yılda birden çok yapılmasını temin edeceğiz." maddesi yer alıyor. 

Üniversiteye geçiş sınavlarından LYS'de bu yıl açık uçlu sorular sorulacak. Önümüzdeki yıllarda sınav sisteminin nasıl değişeceğini bekleyip göreceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.