Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? - 2017 LYS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversiteli olmak için LYS maratonunu tamamlayan binlerce aday, şimdi de heyecanla 2017 LYS Tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki 2017 LYS Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sonuçlar...

Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? - 2017 LYS tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?
02 Ağustos 2017 Çarşamba 15:35

Üniversite adayları yorucu LYS maratonu sonrasında, 18-26 Temmuz tarihlerinde Üniversite tercih işlemlerini tamamlamıştı. Şimdi de adaylar ÖSYM'nin sonuçları ne zaman açıklayacağını merak ediyor. Peki 2017 LYS Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 

Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilen LYS tercih işlemlerinin ardından, ÖSYM tarafından LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM'den Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Uzmanlar ise sonuçların Ağustos ayının ilk iki haftası içerisinde açıklanmasını bekliyor.

2017 LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yüz binlerce öğrencinin hayal ettiği Üniversiteye kavuşabilemek için gerçekleştirdiği 2017 LYS Üniversite tercih işlemleri sona erdi. 18-26 Temmuz tarihleri arasında alınan Üniversite tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından adaylar LYS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama gelmedi. Kesin kayıt işlemlerinin 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olması nedeniyle adaylar üniversite tercih sonuçlarının kısa bir süre içerisinde açıklanmasını bekliyor.

LYS SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK?

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, sms ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Sonuçlarda;

LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı

YGS puanları ve başarı sıraları 

LYS puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları
bilgileri yer alır.


Etiketler; #LYS #LYS Tercih
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.