TEOG lise boş kontenjan okul listesi 2017 - MEB son dakika

TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile 'eokul.meb.gov.tr' yoğun trafiğe maruz kaldı. 2017 TEOG lise boş kontenjan okul listesi öğrenciler ve velilerce araştırılmaya başlandı. Boş kontenjan konusu teog tercihlerinin açıklanması ile çok merak ediliyor. Tekrar tercih yapacak olan 8. sınıf öğrencileri için TEOG lise boş kontenjan okul listesi haberimizde...

TEOG lise boş kontenjan okul listesi 2017 -  MEB son dakika
08 Ağustos 2017 Salı 15:20

TEOG yerleştirme sonuçlarının erken açıklanması ile boş kontenjan listesi de açıklandı. Öğrenciler 'eokul.meb.gov.tr' internet adresine akın etti.Üç hakkına sahip olan  öğrenciler 2017 TEOG lise boş kontenjan okul listesini merak ettikleri için araştırmaya başladı. Haberimizde yer alan link ile listeye ulaşabilirsiniz.

TEOG tercih sonuçları MEB tarafından yapılan son dakika açıklanması erken duyuruldu. Her yıl MEB'in düzenlediği TEOG'un ardından tercih işlemleri gerçekleştiriliyor. İlk tercih sonuçlarının açıklamasından sonra ikinci tercih imkanı öğrencilere sunulacak. Bu nedenle MEB boş kontenjanları açıkladı. TEOG lise boş kontenjan MEB açıklamalarını haberimiz üzerinden takip edebilir ve e okul giriş sistemine ulaşabilirsiniz.

Tercihleri yapan adaylar sonuçlar açıklandıktan sonra kazandıkları liseden farklı bir liseye gidebilmek için ikinci tercihleri yapılabilecek. Bu hakkı kullanmak için öğrenciler  2017 TEOG lise boş kontenjan okul listesine bakacak. TEOG tercihleri ikinci kez 14 Ağustos ve 18 Ağustos tarihlerinde yapılabilecek.

Sadece ikinci hak değil üçüncü hakta verilecek. Çünkü TEOG ek tercihler için üç hak bulunuyor. Ek tercihlerin ikincisi 21 Ağustos ve 25 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Birinci İlk tercihler yapılırken boş kontenjan şartı aranmamıştı. Ancak ek tercihlerde öğrencilerin tercih listelerini oluştururken boş kontenjanları da dikkate almaları gerekiyor. Öğrenciler ek tercihleri yaparken lise taban tavan puanlarını merak ediyorlar. E okul üzerinden lise puanları yayınlanıyor. TEOG lise boş kontenjan okul listesi ile ilgili MEB son dakika açıklamasına yayınlanır yayınlanmaz haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz. E okul giriş sistemi de haberimiz içerisinde sizlerle.

Tercihlerinden birine yerleşemeyen veya yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler için nakil döneminde bir şans daha sunulacak. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu tarafından boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 5 tercih hakkı tanınacak.

TEOG BOŞ KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Yenen - 7 yıl önce
Ama bu e-okula girdikten sonra 9.sınıf bos kontenjanlar gözükmüyor.