ÖSYM, LYS'nin 2 matematik sorusunu iptal etti

ÖSYM, LYS-1 Matematik Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 75. ve 76. soruların değerlendirme dışında tutulacağını açıkladı

ÖSYM, LYS'nin 2 matematik sorusunu iptal etti
11 Temmuz 2017 Salı 21:58

2017 LYS, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM LYS-1 Matematik Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 75. ve 76. soruların iptal edildiğini duyurdu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Lisans Yerleştirme Sınavlarına (2017-LYS) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup LYS-1 Matematik Testinin Temel Soru Kitapçığındaki 75. ve 76. soruların Ortaöğretim İleri Düzey Matematik (9, 10, 11 ve 12. Sınıflar) öğretim programının ID.12.7.1.2 numaralı “Uzayda iki doğru; iki düzlem; bir düzlem ve bir doğrunun birbirlerine göre durumlarını belirler ve uygulamalar yapar” kazanımı kapsamında olduğu ancak Ortaöğretim İleri Düzey Matematik 12. Sınıf Ders Kitabında Uzayda Doğru ve Düzlem ünitesinin bu kazanımları tümüyle kapsamadığı tespit edildiğinden bu iki sorunun değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.