İSG 2. Dönem Sınavı başvuru nasıl yapılır? 2016 İSG Başvuru tarihi ve sınav ne zaman?

2016 İSG 2. Dönem Uzmanlık Sınavı başvurusu nasıl yapılır? İş Güvenliği 2. Dönem Uzmanlık sınavı ne zaman yapılacak? 2016 İSG 2. Dönem sınavı ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İSG 2. Dönem Sınavı başvuru nasıl yapılır? 2016 İSG Başvuru tarihi ve sınav ne zaman?
25 Ekim 2016 Salı 14:06

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı ne zaman yapılacak? Binlerce İSG sertifikası almak isteyen vatandaş, ÖSYM tarafından her yıl 2 defa yapılan İş Güvenliği sınavına hazırlanıyor. 5 ayrı sertifika dalında yapılan İSG 2. Dönem sınavı ne zaman yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar? İşte İSG Sınavı ile ilgili detaylar haberimizde. 

ÖSYM tarafından yapılan duyuru şu şekilde;

"2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 2. Dönem Sınavı, 3 Aralık 2016 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul-1, İstanbul-3, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır.

2016 yılı 2. Dönem Sınavına başvurular, 11-20 Ekim 2016tarihleri arasında elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri (Tüm il/ilçe ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri) aracılığıyla alınacak veya ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılacaktır.

‘Sınava İlişkin Genel Bilgiler Temel İlke ve Kurallar’ aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup sınava başvuru yapacak adayların Kılavuzda yer alan bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur."

2016-İSG 2. dönem başvuru ücreti ne kadar?

Adaylar başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir.

Başvuru işlemini yapan adaylar, 1. Dönem Sınavı için 15-25 Mart 2016 tarihleri arasında, 2. Dönem Sınavı için 11-28 Ekim 2016 tarihleri arasında sınav ücretini yatıracaklardır. 2016 yılında sınav ücreti 150,00 TL (%18 KDV dâhil) olacaktır.

Sınav ücreti ÖSYM hesabına;

- Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),

-Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),

-Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,

- Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler,

-Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) aracılığıyla yatırılabileceği gibi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

--DİKKAT : Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir.
 

Sınava Başvuru Nasıl Yapılır?


2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı 2. Dönem Sınavı, 3 Aralık 2016 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul-1, İstanbul-3, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illerinde yapılacaktır.

Adaylar başvurularını başvuru ücretini yatırdıktan sonra ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapabilecekler. Adaylar belirtilen bankalaradan herhangi birisine 150 TL sınav ücretini yatırdıktan sonra aşağıdaki bağlantıdan başvurularını yapabilecekler. 


 

Sınava Başvuru Yapmak İçin TIKLAYINIZ


2016-İSG 2. Dönem Sınavı Başvuru Kılavuzu ile ilgili dökümana erişmek için TIKLAYINIZ


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.