22 Temmuz E-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?

22 Temmuz e-YDS sınavı sona erdi. Şimdi en merak edilen konular ise sonuçların ne zaman açıklanacağı. Sınırlı kontenjanda yer alan adaylar sonuçların açıklanmasını sınavın ardından heyecanla beklemeye başladı. E-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçları nasıl öğrenirim?

22 Temmuz E-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçlar nasıl öğrenilecek?
22 Temmuz 2017 Cumartesi 17:33

ÖSYM tarafından elektronik ortamda yapılan e-YDS sınavı bitti. Sınav sonuçları çok fazla beklenmeyecek. Peki E-YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçları nasıl öğreneceğim?

e-YDS için sınırlı bir kontenjan ayrıldı. Sadece Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde yapılan sınav için 5 bine yakın kontenjan ayrıldı. Bu yüzden sınav için başvuru ücretini ilk ödeyen adaylar, kontenjan sınırından sonra diğer adayların sınav ücreti yatırması sistem tarafından engellendi. ÖSYM tarafından kontenjan sayısında artış yapıldığı açıklanmıştı. 

Sınav olan adaylar sonuçlarını aynı gün içerisinde öğrenebilecek. Yani sonuçlar bugün açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaralarını ve aday şifrelerini kullanarak sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden öğrenecek. 

Bu sınav için posta yoluyla sonuç belgesin gönderimi yapılmayacak. YDS sınavında olduğu gibi yanlış doğruyu götürmeyecek. Yani sadece sorulara verilen doğru cevaplar dikkate alınacak. Eğer iptal edilen soru varsa bu soru değerlendirme işleminin dışında tutulacak.

Geçerli sorular üzerinden puan değeri yeniden saptanarak puanlama işlemi yapılacak. Adayların verdikleri doğru cevap sayıları toplanarak E-YDS puanları 100 puan üzerinden hesaplanır. 

E-YDS sonuçları için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.