2017 YGS Puan Hesaplama Robotu ÖSYM

ÖSYM, 28 Mart 2017 tarihinde YGS Sonuçlarını resmi sitesi üzerinden açıklayacak. Peki YGS ve LYS puan hesaplama robotu nedir? 2017 YGS puan hesabı nasıl yapılır? Türkçe Matematik, Sosyal ve Fen Bilimlerinde kaç net kaç puan yapıyor? YGS 1,2,3,4,5,6 puan hesabı ile ilgili merak edilenler haberimizde.

2017 YGS Puan Hesaplama Robotu ÖSYM
27 Mart 2017 Pazartesi 13:55

2 milyondan fazla adayın ter döktüğü YGS, 12 Mart 2017 tarihinde gerçekleşti. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 28 Mart 2017 Salı günü YGS sonuçlarını açıklayacak. Sınav sonucunu öğrenecek adaylar, puan hesaplama robotu ile gerçek sonuçlarını karşılaştırıyor. Üniversite hedefi için girilen YGS sonrasında adaylar kaç net ile kaç puan alacaklarını merak ediyor. 6 farklı puan türünün bulunduğu YGS puan hesaplama robotuna haberimizden ulaşabilirsiniz. 

YGS puanı hesaplamak için birkaç farklı yöntem mevcut. Dilerseniz taban puan ekleyip her sorunun belirli oranda çarpanını ele alarak dilerseniz de online YGS puan hesaplama aracını kullanarak YGS puanınızı hesaplayabilirsiniz.  Buradaki puanlara stanadart sapmalar eklenmeyeceği için gerçek sınavda alacağınız puanlarla arasında fark olabilir. Bu sebeple buradaki hesaplamaya kesin gözüyle bakmayın.

2017 YGS Puan Hesaplama

YGS'de tercih yapabilmek için ÖSYM tarafından belirlenen baraj puanlarını geçmek gerekiyor. Açık öğretim fakültesi dahil herhangi bir üniversiteye girebilmek için YGS'ye giren öğrencilerin YGS puanlarının en az 150 olması gerekiyor. 150 ile 180 puan arasında alan bir öğrenci açık öğretim fakültesinin herhangi bir bölümü ile 2 yıllık ön lisans bölümlerinden birini tercih edebiliyor. 

YGS'de 6 farklı puan türü bulunuyor. YGS1 2 3 4 5 6 puan türlerinden toplam 6 adet farklı puan elde ediliyor. YGS'de yer alan Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Fizik, Kimya, Biyoloji konularının farklı katsayı ağırlıklarnın hesaplanması ile 6 puan türü elde ediliyor. 

Aday Sözel, Sayısal veya Eşit Ağırlık bölümlerine göre YGS sorularını çözüyor. Aşağıdaki Bağlantıdan 2017 YGS Puan Hesaplama Robotuna ulaşabilirsiniz.

YGS Puan Hesaplama

2017 YGS Puan Hesaplama Robotu İçin TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.