2017 YGS cevap kağıtları erişime açıldı mı? ÖSYM'den açıklama

2017 YGS sonuçları dün açıklandı. Milyonlarca aday YGS sınav sonuçlarını öğrendikten sonra sınavında hata olduğunu ya da neden bu kadar düşük geldiğini merak etmeye başladı. 2017 YGS cevap kağıtlarının erişime açılıp açılmadığını konusunda ÖSYM açıklama yaptı. YGS cevap kağıtları erişime açıldı mı?

2017 YGS cevap kağıtları erişime açıldı mı? ÖSYM'den açıklama
29 Mart 2017 Çarşamba 11:02

Dün açıklanan 2017 YGS sonuçlarının ardından milyonlarca aday sınav cevap kağıtlarının erişime açılıp açılmadığını merak etmeye başladı. ÖSYM'den cevap kağıtlarına ilişkin açıklama geldi. 

12 Mart Pazar günü yapılan 2017 YGS cevap kağıtlarının erişime açıldığı açıklamada yer aldı. Adaylar cevap kağıtlarına ulaşmak için T.C. Kimlik No ve Aday Şifresi ile giriş yapması gerekiyor. 

YGS sınav cevap kağıtlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ.

İşte ÖSYM'nin 2017 YGS sınav cevap kağıdı açıklaması:

12 Mart 2017 tarihinde yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2017-YGS) giren adayların cevap kağıtlarının görüntüleri ve cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları, sınav soruları ve soruların doğru cevapları, sınava giren adayların sorulara verdikleri yanıtlarını ve değerlendirme sonuçlarını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi https://ais.osym.gov.tr üzerinden 29 Mart 2017 Çarşamba günü saat: 09:30'dan itibaren erişime açılacaktır.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaptıktan sonra ilgili sınavı ve "Cevap Kağıdı Görüntüleme" ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, cevap kağıdına yaptıkları işaretlemeleri, bu işaretlemelerin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen aday cevaplarını ve soruların doğru cevaplarını görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Adaylara saygıyla duyurulur.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet can ilgin - 7 yıl önce
tam olarak nerden girilecek ben baktım osym sitesine fakat göremedim .