2017 PYBS sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB gerçekleştirilen 2017 PYBS bursluluk sınavı 10 Haziran'da gerçekleştirilmişti. Şimdi adaylar İOKBS bursluluk sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki MEB sınav sonuçlarını ne zaman açıklayacak? Detaylar Kamu Saati adresimizde.

2017 PYBS sonuçları ne zaman açıklanacak?
15 Temmuz 2017 Cumartesi 17:35

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen İlköğretim ve Öğretim Bursluluk Sınavı 10 Haziran 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilmişti. On binlerce öğrenci burs alabilmek için girdiği sınavın soru ve cevaplarını merak ediyordu. Sınav sonrası soru ve cevapları yayımlanan 2017 Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuçları ne zaman açıklanacak? 100 sorunun sorulduğu ve 120 dakika süren PYBS sonrasında öğrenciler sosyal medya üzerinden soruları ve cevapları tartışıyor. 

Sınavdan çıkan adaylar, 2017 PYBS sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını merak ediyor. İOKBS Kılavuzunda sınavın açıklanma tarihi ve sınava itiraz ile ilgili bilgileri sınav öncesinde kamuoyu ile paylaşmıştı. 

2017 PYBS Sonuçları ne zaman açıklanacak?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11 inci sınıfların İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Bakanlığın  http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir.

Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir. 
 
Burslar Ne Zaman Verilmeye Başlanacak?
 
Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.  
 
-- Bursluluğun Devamı/Sona Ermesi  Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18. Maddesine göre yapılacaktır.  

Sınava itiraz nasıl edilecek?
 
- Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş)  takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.  

- Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. 

- 6/1/1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır. 
 
- 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır. 
 
-. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.  

- İtirazların incelenmesi için öğrenci velisi tarafından MEB Döner Sermaye İşletmesi’nin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat /ANKARA şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” hesabına 20 TL (yirmi TL KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir. Ücret yatırıp itiraz başvurusu ile birlikte banka dekontu/ATM işlem fişi göndermeyen adayların başvuruları dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır. 

-İtirazların cevaplanmasındaki süre için ÖDSGM’ye gelen evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır. 

-  Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
aslı - 7 yıl önce
cabuk sonucları verin artık umıdık bıle kalmadı