2017 LYS Nasıldı, Hatalı Soru Var mı, Soru İptali Olacak mı? Tartışma Platformu

LYS Maratonu sona erdi. 1 milyondan fazla aday 2017 LYS Sınavlarına girdi. 18 Haziran 2017 Pazar günü gerçekleşen LYS-3 Edebiyat Coğrafya sınavı sonrasında adaylar sınav ile ilgili sosyal medyada tartışıyor. Peki 2017 LYS nasıldı, adaylar ve uzmanlarda LYS Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Edebiyat ve Coğrafya ile ilgili görüş ve yorumlara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2017 LYS Nasıldı, Hatalı Soru Var mı, Soru İptali Olacak mı? Tartışma Platformu
18 Haziran 2017 Pazar 12:15

Yüz Binlerce adayın kaderini belirleyen Lisans Yerleştirme Sınavı LYS-3 Edebiyat-Coğrafya oturumu ile birlikte sona erdi. 1 milyondan fazla adayın ter döktüğü LYS maratonu sonrasında adaylar soru ve cevapları tartışıyor. Peki 2017 LYS Soruları nasıldı, kolay mıydı, zor muydu? Uzmanlara ve sınava giren adaylara göre LYS Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Edebiyat ve Coğrafya soruları yorumları haberimizde. 

LYS-1 Matematik Sınavı Nasıldı?

Sınava giren binlerce aday 11 Haziran 2017 Pazar günü yapılan LYS-1 Matematik ve Geometri sınavının geçtiğimiz yıllara oranla zorluk derecesinin fazla olduğunu iddia etti. Özellikler MAtematik sorularında zorlandıklarını ifade eden adaylar, açık uçlu soruların kolay olduğunu dile getirdi. 

Bazı adaylar ise türev, integral ve geometride zorlandıklarını belirtirken, soruların genelde orta zorlukta olduğunu söyleyebiliriz.11 Haziran 2017 günü yapılan LYS-1 Matematik sınavını değerlendiren uzmanlar ise, sınav sorularının kolaydan başlayıp orta zorluklara kadar gittiğini, sınava iyi çalışanların rahatlıkla yapabileceği bir sınav türü olduğunu belirtti. Ayrıca LYS Matematik sınavında 2 sorunun iptali isteniyor. 

LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı Nasıldı?

Fizik, Kimya ve Biyoloji konularından toplam 90 sorunun sorulduğu LYS Fen Bilimleri sınavı sona erdi. Sınava giren binlerce aday sınavın zorluğundan şikayet etsede, önceki yıllara kıyasla Fen Bilimleri sınavının standat zorlukta olduğu belirtildi. Sınavdan çıkan bazı adaylar ile yaptığımız görüşmelerde, Fizik ve Kimya sorularının biraz zor olduğu ifade edilirken, Biyoloji sorularının çalışan her adayın rahatlıkla yapabileceği sorular olduğu belirtildi. Elbette sınava giren yüzbinlerce aday oldu.

LYS-2 FEN Bilimleri Uzman Yorumları

Toplam 90 sorunun sorulduğu LYS Fen Bilimleri sınavı ile ilgili uzmanlar, sınavın genel olarak zor olduğu ancak, çalışan öğrencinin yapabileceği tarzda sorular sorulduğunu ifade etti. Adaylara bu sene ilk defa sorulan açık uçlu soruların kolay olduğunu ifade eden adaylar, Fizik sorularında gerçekten zorlandıklarını dile getirdi. 

Sınavdan çıkan adaylar genelde Fizik ve Biyoloji Sınavlarının zor olduğunu söylüyor. Açık uçlu soruların ise beklenenden kolay olduğu vurgulandı.

LYS-3 EDEBİYAT-COĞRAFYA NASILDI, ADAYLARIN YORUMLARI

Bu yıl ÖSYM LYS sınavlarını kolay yaptı. Edebiyat Coğrafya sınavından çıkan adaylar, soruların geçtiğimiz yıllara göre daha basit olduğunu, çalışan bir adayın rahatlıkla gerçekleştirebileceğini ifade etti. Cumhuriyet Dönemi Edebiyatı'nda soruların sorular adayları biraz zorlasada bilgiye sahip kişiler soruları rahatikla cevapladı. Geneş Olarak LYS-3 sınavının kolay olduğunu ifade edebiliriz.

LYS-4 Sosyal Bilimler Sınavı Nasıldı?

Sınavdan çıkan bazı adaylar LYS Tarih soruları ile ilgili yorumlarda bulundu. Çoğu aday tarih sorularının geçtiğimiz yıla göre kolay olduğunu vurguladı. Soruların genelde bilgiye dayalı olduğu, çok düşündürmeden hızlıca cevap verdiklerini ifade eden adaylar, çalışan kişinin rahatlıkla çözebileceği sorular olduğunu ifade etti. 

Uzmanlar LYS Biyoloji sınavında geçen yıllara oranla biraz daha zor olduğunu ifade etti. Özellikle ÖSYM'nin fizik ile biyoloji sınavlarında rutinin pek bozulmadığı görülüyor. 2016 ve 2015 LYS kimya sınavlarına göre az da olsa zor bir kimya sınavının olduğu ifade ediliyor. ÖSYM LYS Fen Bilimleri Sınavında henüz hatalı bir soru tartışması bulunmuyor. Soruların açıklandığı andan itibaren daha net bir yanıt verebiliriz.

Sizlerde  2017 LYS ile ilgili görüşleriniz sayfamızın altında bulunan "Yorum" kısmına yazarak, fikirlerinizi paylaşabilirsiniz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Taha Yasin Eren - 7 yıl önce
Fizik de enerji korunumu sorusu yanlışdı bence
Misafir Avatar
bılko - 7 yıl önce @Taha Yasin Eren
ayne kardeşim cvp 1 olmalı
Avatar
Melisa - 7 yıl önce
Unsuz turemesi olan sorunun hatali oldugunu dusunuyorum
Avatar
Sidar - 7 yıl önce
Bende ilk kez bu sene girdim sınava, sayısalcıyım. Uzmanların da söylediği gibi çalışan insan yapabilirdi. Açık uçlu sorulara gelince de gerçekten kolaydı. Herkes hakkında hayırlısı olsun.
Avatar
ÖMER FARUK BAHADİR - 7 yıl önce
DİL BİLGİSİNDE 1 SORU HATALIYDI VERİLEN DÖRTLÜKTE ÜNSÜZ TÜREMESİ DE BENZEŞMEDE YOK
Avatar
Ayde - 7 yıl önce
Edebiyatdaki
Avatar
Selma - 7 yıl önce
Ses bilgisi sorusunun yanlış olduğunu düşünüyorum
Avatar
mert - 7 yıl önce
coğrafya turist gelmesi ile ilgili soruda turizmde ilk onda yer almamıza rağmen diyor cevapta yetersiz tanıtım demiş soru hatalı gibi
Avatar
tugba - 7 yıl önce
mrb arkadaşlar kafama takılan bişey var aya ben açık üçlü sorular daki kuutucuklarin tamamen doldurulması gerektiğini düşündüğümden şarkı nazım diye kod ladim sizce kabul edilir mi?