Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı- Tebliğe göre Almanya'dan sonra Avusturya, Belçika, Fransa ve Hollanda da Medula sistemine eklendi.

Sağlık Uygulama Tebliğinde değişiklik yapıldı
18 Şubat 2017 Cumartesi 18:35

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) değişiklik yapılmasına dair tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

SUT'ta yapılan değişikliğe göre, tebliğin amaç başlıklı kısmı, 5510 Sayılı Kanun'un "Finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri ve süresi" başlıklı 63'üncü maddesinde yer alan "finansmanı sağlanacak sağlık hizmetlerinin tanımına uyumlu olacak" şekilde yeniden düzenlendi.

Bu kapsamda, sağlık yardımları karşılanan kişilere yönelik amaçlar içerisine, "Sağlıklı kalmalarını, hastalanmaları halinde sağlıklarını kazanmalarını, iş kazası ile meslek hastalığı, hastalık ve analık sonucu tıbben gerekli görülen sağlık hizmetlerinin karşılanmasını, iş göremezlik hallerinin ortadan kaldırılmasını temin etmek" hükmü eklendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılan değişikliği görmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.