Gençlere sigorta hayal!

Üniversite gençliği üzerinde yapılan bir sigorta araştırması ülkemizin sigorta anlayışını gözler önüne seriyor. Gençlik sigorta için rüşvet vermeye razı!

Gençlere sigorta hayal!
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Sigorta ve emeklilik konusunda yapılan bir araştırma üniversite gençliğinin önemli bir kısmının sigortadan vazgeçtiğini, sigortalı olabilmek için rüşvet dahi vermeye razı olduğunu gösterdi.

Yapılan araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 19'u sigortasız çalışabileceğini ifade etti. Aynı araştırmada sigortalı çalışmak için yetkililere rüşvet verme ihtiyacı duymaya yönelik bir soruya ise yüzde 37 oranında  olumlu cevap verildi. Öte yandan yüzde 52'lik bir oran da sigortasız çalıştırılmaktan rahatsız olmayacak!

Milliyet'in haberine göre üniversite mezunlarının yüzde 52'sinin bir yerde sigortalı gösterilmekten rahatsız olmayacağını, bu durumun etik olarak bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünüyor.  Emeklilikte geçim sıkıntısı çekmeyeceğini düşünenlerin oranı yalnızca yüzde 27'de kalırken çoğu genç emekliliğin sigortalılık kapsamında olmadığını düşünüyor.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.