Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk'tan mülakat ve 4+2 şartına tepki

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, öğretmenlerden sonra sağlık çalışanlarına getirilen mülakat ve 4+2 aynı yerde çalışma zorunluluğu getirilmesine tepki gösterdi. Konçuk ayrıca rektör atamalarındaki değişiklik ile ilgili de konuştu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk'tan mülakat ve 4+2 şartına tepki
30 Ekim 2016 Pazar 20:16

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar ile birlikte  öğretmenlerden sonra sağlık çalışanlarına da getirilen mülakat ve 4+2 çalışma şartını eleştirdi. Konçuk ayrıca rektör atamalarının sadece Cumhurbaşkanı tarafından yapılması ile ilgili konuştu.

Öğretmenlerden sonra sağlık çalışanlarına getirilen mülakat ve 4+2 çalışma zorunluluğuna tepki gösteren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, " Türkiye 15 Temmuz alçak darbesi ile haklı, meşru bir savunma hakkına sahip iken, hukuksuz, toptancı uygulamalarla haksız duruma düşmektedir. Öğretmenlerden sonra sağlık çalışanlarına da mülakat ve aynı yerde  4+2 yıl aynı yerde çalışma zorunluluğu getirildi. OHAL'in amacı aşılmaktadır. OHAL terör örgütü ile mücadele için çıkarılmış ancak öğretmen, sağlıkçı gibi çalışanlara zulüm aracına dönmüştür.Bunun adı fırsatçılıktır.'' şeklinde konuştu.

Rektör atamaların değişmesi ile ilgili de açıklama yapan Konçuk, "Rektörü zaten cumhurbaşkanı atıyordu diyebilirsiniz ancak akademisyenlerin oy kullanma hakkını tamamen ortadan kaldırmak kabul edilemez. Mevcut sistemde 1 oy alan rektör olsa da, seçim şeklen de olsa akademisyenlere bir saygı göstergesiydi. Bu şeklen saygı dahi çok görülmüştür. Üniversiteler her geçen gün demokrasiden uzaklaşırken, bu yeni düzenleme ile artık demokratlığın semtinden dahi geçmeyeceklerdir. " dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.