Şükrü Durgut, kutsal topraklarda vefat etti

Türk Büro-Sen'in eski Genel Başkanı Şükrü Durgut, Hac farizasını yerine getirmek üzere gittiği kutsal topraklarda dün geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti. Durgut'un cenazesi aynı gün kutsal topraklarda defnedildi.

Şükrü Durgut, kutsal topraklarda  vefat etti
10 Eylül 2016 Cumartesi 15:25

Türk Büro-Sen eski Genel Başkanı Şükrü Durgut'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini ifade eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk;
''Türk Büro-Sen eski Genel Başkanımız,  dava arkadaşımız Şükrü Durgut, Hac farizasını yerine getirirken, kalp krizi geçirerek hakka yürümüştür. Cenazesi kutsal topraklarda defnedilmiştir.
 
Sendikamızın kuruluşunda ve sonrasında büyük emekleri olan ve bu hareketten hiç kopmadan mücadelesini sürdürmüş, kıymetli dava arkadaşımız Şükrü Durgut'a Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun, inşallah"şeklinde konuştu.


Şükrü Durgut Kimdir?
 
Şükrü Durgut, Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra bir süre Türk Büro-Sen huluk bölümünde görev yaptı. Ardından TÜrk Standartları Enstitüsü'nde (TSE) göreve başlayan Durgut, Uzman, Müşavir ve Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1989 yılında Türkiye Kamu Çalışanları ve Dayanışma Vakfının kurucuları arasında yer alan Durgut, burada Genel Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur.
 
1992 yılında Türkiye Kamu-Sen'in kurucuları arasında yer alan Şükrü Durgut,  1995 yılına kadar Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcılığı ve Türk Büro-Sen Genel Başkanlığı görevlerini yürüttü. Şükrü Durgut, halen Türk Büro-Sen onur kurulu üyesiydi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin.
Avatar
Necati Özdemir - 8 yıl önce
Bolu erkek Öğretmen lisesi ve Ankara hukuk Fak. sini birlikte bitirdik. Şükrü katıksız bir ülkücü ve vatanseverdi. Bu nedenle de 12 Eylül cuntası tarafından hem kaymakam hem de hakim savcı olması engellendi. Bu Durumu bilindiği halde hiç kinse Şükrü'yü sahiplenmedi. Dinsizler , kemalistler, siyasi partiler , sözde dinliler sahip çıkmadı. Ölene kadar TİK da çalıştı. Allah CC Kabeye davet etti ve orada yanına aldı. Allah CC , yukarıda saydığım sefillere " siz şükrünün kıymetini bilmediniz, ben Şükrü' yü davet ettim ve yanıma aldım" dedi. Şükrü yola çıkmadan arayıp Helallik istedi. Ben varsa hakkımı sana helal ediyorum Şükrü. Sana zulmedenlere de dünyada ve ahirette en büyük belalar içinde kalmaları için niyaz ediyorum . ( Seni kıskandım dostum. )