Sorunlu değil, sorumlu sendikacılık!

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi işyeri temsilcileri toplantısında konuşan Ali Deniz, “Sorunlu değil, sorumlu sendikacılık yapıyoruz “ dedi.

Sorunlu değil, sorumlu sendikacılık!
24 Şubat 2017 Cuma 14:10

Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi işyeri temsilcileri toplantısında konuşan Ali Deniz 5 milyonu aşkın kamu çalışanlarını ve emeklileri ilgilendiren ve Ağustos 2017’de yapılacak olan 4. dönem toplu sözleşme için çalışmaların başladığını söyleyerek şube olarak sahada gerekli çalışmaları başlattıklarını, taleplerin sahadan alınması için komisyonlar oluşturulacağını söyledi.

3. toplu sözleşmede 213 kazanım elde ederek tarihe imza attıklarını ifade eden Ali Deniz ilimizde 12 bini aşan üyesiyle Adıyaman Memur Sen olarak bütün hizmet kollarında yetkili konfederasyon olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını ve sahanın taleplerini rapor haline getirerek genel merkeze ileteceklerini vurguladı.

Geçmiş yıllardaki toplu görüşme süreçlerinde masaya yetkili sendika sıfatıyla oturan iki konfederasyonun çalışanlara münhasır mali ve sosyal hak kapsamlı tek bir kazanım bile elde edememişken, 3. Dönem toplu sözleşme sürecinde yetkili konfederasyon olarak tarihi bir imza attıklarını hatırlatan Deniz, bütün hizmet kolları için ayrı ayrı komisyonlar oluşturulacağını belirtti.

Ali Deniz sözlerine şunları ekledi: “ Kararlı bir mücadele ile yeni kazanımlar elde edecek, sorunlu değil sorumlu sendikacılık anlayışı ile hareket ediyoruz. Toplu sözleşme masasında manipülasyon ve algı yönetimlerine asla müsaade etmeyeceğiz. Ağacın gövdesi ateş almışsa dallarında meyve arayışına girmeyen, salt ücret sendikacılığının tuzaklarına düşmeyen kuruş değil duruş sendikacılığı yapan bir teşkilatız. Bizler sendikal mücadeleyi, çalışanların özlük haklarını ve özgürlüklerini savunmanın, sosyal ve mali kazanımlarını geliştirmenin yanı sıra; eğitimi, insanı arifleştirmenin; müfredatı, ülkeyi maarifleştirmenin; şehri, sokak sokak medenileştirmenin ve dünyayı kardeşleştirmenin bir aracı olarak görüyoruz.”
 


Etiketler; #eğitim bir sen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.