Sağlık-Sen: THSK’da eğitim ve eş durumu mağduriyeti sona ersin

Sağlık-Sen, aday memurların, eş ve eğitim tayinlerinin THSK’nın bir süredir yapmaması üzerine, kuruma bir yazı yazarak mağduriyetlerin sona erdirilmesini istedi.

Sağlık-Sen: THSK’da eğitim ve eş durumu mağduriyeti sona ersin
27 Eylül 2016 Salı 17:02

Türk Halk Sağlığı Kurumu’na yazılan yazıda, kurum bünyesinde görev yapan aday memurların eğitim ve eş durumu tayinlerinin bir süredir yapılmadığı ve bu durumun bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıranlarda hak kaybına, eş durumu için başvuru yapanlar içinse mağduriyete sebep olduğu vurgulandı. 

2016-2017 eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen, yapılmayan tayinler yüzünden hak kayıplarının yaşanacağına dikkat çekilen yazıda, eş durumu tayinlerinin gerçekleştirilmemesinin de Anayasa’da düzenlenen ailenin bütünlüğünü sağlama yükümlülüğüne aykırı olduğu da dile getirildi.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin ilgili maddesi gereği, eğitim ve eş durumundan tayin talebinde bulunan adayların başvurularının kabul edilmesinin gerektiği belirtilen yazıda, açık hüküm bulunmasına rağmen aday memurların tayinlerinin yapılmıyor olması ile mevzuata aykırılık teşkil edildiği kaydedildi.

İşte Sağlık-Sen'in THSK'ya gönderdiği o yazı ;


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Aile bütünlüğü önemli